Praktische artikels om diabetes type 2 te beheersen en om te keren

Praktische artikels om diabetes type 2 te beheersen en om te keren

Over Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is een probleem van een verhoogde bloedsuikerspiegel dat alleen optreedt als een vrouw zwanger is. Het ontwikkelt zich rond de 24 weken en komt voor tussen 2-10 procent van de zwangere vrouwen. Omdat het één van de meest voorkomende aandoeningen van de zwangerschap is, is het er eentje waarop elke zwangere vrouw moet worden gescreend.

Lees Meer…

Kan Meditatie Bij Diabetes Helpen

Diabetes is een stoornis van het suikermetabolisme en is gebaseerd op complexe, fundamentele veranderingen in de cellen van het lichaam. Gelukkig is het lichaam nauw verbonden met de hersenen zodat, door middel van praktijken zoals transcendentale meditatie, de hersenen de manier waarop het lichaam op suiker reageert, kunnen beïnvloeden.

Lees Meer…

Veel Voorkomende Misvattingen Over Diabetes

Naarmate diabetes mellitus meer voorkomt in onze ontwikkelde samenleving, moeten we de vele misvattingen over deze aandoening eens beter bekijken.

Diabetes type 2 is heel gewoon en het is een steeds vaker voorkomende ziekte die grotendeels te voorkomen is. Van de 1.1 miljoen gediagnosticeerde gevallen van diabetes in Nederland en België, is 90% tot 95% diabetes type 2.

Lees Meer…

Omgaan met Senioren die Diabetes Hebben en Speciale Zorgen

De aantallen van diabetes nemen toe met de leeftijd en met onze vergrijzende bevolking zal er een hoger percentage van de bevolking zijn dat lijdt aan deze slopende aandoening. Er zijn speciale zorgen als het gaat om senioren die diabetes hebben. Vaak verwaarlozen zieke ouderen hun gezondheid door hun mobiliteits moeilijkheden en andere problemen. Het is dus belangrijk om met hen in contact te komen en hulp te bieden.

Lees Meer…

Hoe Een Diëtiste De Grootste Troef Kan Zijn Voor Diabetes Type 2

Met de diagnose van diabetes type 2 komen veel vragen: Wat kan ik als diabeet eten?  en  Moet ik afvallen? De antwoorden op al deze vragen zijn eenvoudig verkrijgbaar bij een diëtiste, misschien zelfs nog beter dan bij de huisarts. Daarom adviseren artsen nieuwe diabetespatiënten vaak om een diëtiste te consulteren om waardevolle informatie te verzamelen over hoe ze zichzelf en hun conditie kunnen verbeteren door middel van voeding en een suikerziekte dieet.

Lees Meer…

Hoe Diabetes Jouw Relaties Kan Beïnvloeden

Relaties zijn fragiele dingen. Wanneer twee mensen bij elkaar komen, kunnen er conflicten zijn en sommige relaties worden beïnvloed door de gezondheidsomstandigheden van één of zelfs beide partners. Diabetes type 2 kan een impact hebben op de relatie met jouw partner en zelfs die met familieleden zoals ouders en broers en zussen.

Lees Meer…

Hyperglykemie Versus Hypoglykemie

Er zijn veel factoren die de absolute waarde van jouw bloedsuikerspiegel bepalen: hoeveel je eet, welk soort voedsel en hoeveel je bijvoorbeeld sport. Wanneer bij een normaal persoon de bloedsuikerspiegel stijgt, zetten de eilandcellen in de pancreas insuline aan om de bloedsuikerspiegel te verlagen tot normale waarden. Wanneer voedsel wordt opgenomen, gaat de bloedsuiker weer omhoog. Het idee is om de bloedsuikerspiegel binnen een bepaald bereik te houden, meestal 80-180 mg/dL.

Lees Meer…

Insuline Shock Versus Diabetische Coma

De juiste behandeling van diabetes is om de bloedsuikerspiegel binnen een normaal bereik te houden, ongeveer 80-180 mg/dL glucose in de bloedbaan. De meeste diabetici vechten met insuline tegen verhogingen van de bloedsuikerspiegel, en ook met andere medicijnen tegen diabetes, voeding, lichaamsbeweging en verschillende alternatieve behandelingen. Helaas kan zelfs een goede behandeling te ver gaan, wat leidt tot een lage bloedsuikerspiegel. Hoge bloedsuikers en lage bloedsuikers zijn even gevaarlijk en kunnen leiden tot coma en uiteindelijk sterfte.

Lees Meer…

Holistische Geneeskunde Voor De Behandeling Van Diabetes Type 2

Diabetes bestaat al duizenden jaren en het is pas kort geleden dat artsen en wetenschappers medicijnen hebben ontwikkeld om de symptomen onder controle te krijgen door de gemiddelde bloedsuikerspiegel te verlagen. Voordien moesten diegenen met symptomen van diabetes vertrouwen op holistische behandelaars om hen te helpen gezond te blijven. Tegenwoordig hebben mensen met diabetes type 2 de keuze tussen conventionele geneeskunde en holistische geneeskunde om de symptomen en complicaties van deze complexe ziekte te beheersen.

Lees Meer…

5 Tips Om Diabetes Complicaties Te Voorkomen

Je kunt gelukkig en gezond leven met diabetes als je weet hoe je het moet doen. Mensen met deze ziekte leven langer dan ooit tevoren en halen meer uit het leven. Er is ook een afname van hartziekten, blindheid, nierziekten, zenuwbeschadiging en andere kwalen die daardoor kunnen ontstaan. Dit komt omdat ze gezond blijven en leren hoe ze complicaties kunnen voorkomen. Hier zijn 5 dingen die je kunt doen om jezelf fit te houden.

Lees Meer…

Diabetesmythen en feiten – 3 algemene misvattingen over diabetes

Diabetes is tegenwoordig een groot gezondheidsprobleem in Nederland en België. Er is veel informatie bekend over de ziekte bij artsen en diëtisten, maar helaas worden we ook overspoeld met verkeerde informatie. Hier zijn enkele belangrijke mythen over diabetes en de echte feiten erachter.

Lees Meer…

Diabetes Voeding – Hoe Te Eten En Gezond Te Blijven

Als je aan diabetes lijdt, is het essentieel om een gezond voedingspatroon te hebben om de bloedsuikerspiegel goed te houden. Dit vereist een verandering in eetgewoonten en een constante monitoring van de vooruitgang. Hier zijn enkele tips om je te helpen de voedingshulp te krijgen die je nodig hebt om gezond te blijven.

Lees Meer…

Voetverzorging en bloedsomloopproblemen bij diabetici

Eén van de risico’s van diabetes is dat het tot andere problemen kan leiden. Deze complicaties kunnen nierbeschadiging, verlies van gezichtsvermogen, zenuwbeschadiging en problemen in bloedvaten zijn. Vanwege het risico op zenuwbeschadiging en schade aan bloedvaten, ervaren veel diabetici problemen met hun voeten die zeer ernstig kunnen worden. Om deze reden is voetverzorging erg belangrijk als je aan diabetes lijdt.

Lees Meer…

Monitoren en Beheren van Glucosespiegel bij Diabetes

Als je diabetes hebt kunnen de glucosespiegels snel stijgen en dalen. De sleutel tot gezond blijven is om de glucosewaarden in de gaten te houden. Dit zal een waarschuwing geven voordat er problemen optreden. Het bewaken en beheren van jouw bloedsuikerspiegels is van cruciaal belang om gezond te blijven

Lees Meer…

Tekenen en symptomen van hyperglykemie

Hyperglykemie betekent dat de glucosespiegel te hoog is. Met andere woorden, er zit teveel suiker in jouw bloed. Dit kan het gevolg zijn van het onvermogen van de alvleesklier om insuline aan te maken of van het onvermogen van het lichaam om het te gebruiken. Het is een probleem dat vaak door diabetici wordt ervaren, maar het treft ook mensen zonder diabetes. Het kan echter een waarschuwing zijn dat je een groot risico loopt om in de toekomst de ziekte te ontwikkelen.

Lees Meer…

Tekenen en symptomen van hypoglykemie

Hypoglykemie is een aandoening waarbij jouw glucosespiegel te laag is. Het staat ook bekend als “lage bloedsuikerspiegel.” Het is een ziekte die geassocieerd wordt met diabetes en het is essentieel dat je een arts raadpleegt als je één van de symptomen herkent. De tekens en symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen en ze kunnen ook in ernst variëren, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen.

Lees Meer…

Tips voor de omgang met diabetes tijdens de zwangerschap

Er is een vorm van diabetes die je tijdens de zwangerschap kunt ontwikkelen, genaamd “zwangerschapsdiabetes.” Het probleem is dat je lichaam niet genoeg voedingsstoffen krijgt voor zowel jou als je baby. Een klein percentage van de vrouwen zonder diabetes in hun familie ontwikkelt deze aandoening.

Lees Meer…

Voedingsmiddelen Die Je Moet Vermijden Als Je Diabetes Hebt

Bij het beheren van diabetes is het essentieel om te kijken wat je eet. Dit is het allerbelangrijkste wat je kunt doen om jouw gezondheid onder controle te houden. Jouw arts zal je een volledige lijst met eten en drinken geven die je moet vermijden.

Lees Meer…

A1c-Waarden Begrijpen – Een Hulpmiddel Om Met Diabetes Te Leven

Een manier om jouw bloedsuikerspiegel te testen, is door naar de A1c-waarden te kijken. A1c is geglycosyleerd hemoglobine. Dit is een eiwit in de rode bloedcellen dat verbinding maakt met glucose. Dit type hemoglobine wordt gebruikt om de glucoseconcentraties te meten. Het meet het percentage hemoglobine dat aan glucose in het bloed is gehecht. Hieruit kun je jouw glucosespiegel vertellen.

Lees Meer…

De Oorzaken Van Diabetes Begrijpen

Hoewel er veel onderzoek is gedaan gedurende vele jaren, is de exacte oorzaak van diabetes onbekend. We kunnen de oorzaak niet vaststellen, maar we kennen wel een aantal risicofactoren die de kans op het ontwikkelen van de ziekte op latere leeftijd enorm vergroten. Dit zijn geen oorzaken, maar tendensen die gerelateerd blijken te zijn.

Lees Meer…

Wie Loopt Het Meeste Risico Op Diabetes?

Je kunt gelukkig en gezond leven met diabetes als je weet hoe je het moet doen. Mensen met deze ziekte leven langer dan ooit tevoren en halen meer uit het leven. Er is ook een afname van hartziekten, blindheid, nierziekten, zenuwbeschadiging en andere kwalen die daardoor kunnen ontstaan. Dit komt omdat ze gezond blijven en leren hoe ze complicaties kunnen voorkomen. Hier zijn 5 dingen die je kunt doen om jezelf fit te houden.

Lees Meer…