5 Tips Om Diabetes Complicaties Te Voorkomen

Je kunt gelukkig en gezond leven met diabetes als je weet hoe je het moet doen. Mensen met deze ziekte leven langer dan ooit tevoren en halen meer uit het leven.

Er is ook een afname van hartziekten, blindheid, nierziekten, zenuwbeschadiging en andere kwalen die daardoor kunnen ontstaan. Dit komt omdat ze gezond blijven en leren hoe ze complicaties kunnen voorkomen.

Hier zijn 5 dingen die je kunt doen om jezelf fit te houden.

1. Beheer jouw levensstijl en stop complicaties

Als je de diagnose diabetes hebt, kun je het je niet langer veroorloven om zorgeloos met je gezondheid om te gaan. Leer over voeding en begin met een uitgebalanceerd dieet. Zorg voor beweging en houd je gewicht laag. Houd de bloedsuikerspiegel in de gaten en leer stress te verminderen. Jouw arts, verpleegkundige en diëtist zijn er om te helpen. Ze zijn je gezonde levensstijlteam.

2. Plan periodieke fysieke en oogonderzoeken

Om complicaties te verslaan voordat ze beginnen, moet je de dingen in de gaten houden. Regelmatig naar de dokter gaan is belangrijk, zodat ze op problemen kunnen letten. Je kunt niet wachten tot de symptomen zich al beginnen te ontwikkelen of tot het te laat is. Ga niet pas naar de dokter als je je slecht voelt. Plan reguliere afspraken en laat de arts je in de gaten houden.

3. Herken waarschuwingssignalen en krijg snel hulp

Doe je huiswerk en ken alle waarschuwingssignalen die je moet kennen. Let op gevoelloosheid, pijn, onjuiste genezing van snijwonden, spierzwakte, visuele problemen of andere vreemde dingen. Bij het eerste teken van iets buitengewoons, raadpleeg onmiddellijk jouw arts.

4. Alle dingen met mate

Vermijd vette voedingsmiddelen, zetmeelrijke voedingsmiddelen, zout, suiker en al het andere wat jouw arts je aanraadt om weg van te blijven. Alcohol is oke maar slechts af en toe en met mate. Drink niet overmatig en drink niet op een lege maag. Als je een roker bent, stop dan. Vraag jouw arts welke voedingsmiddelen en dranken je moet vermijden en hoeveel te veel is. De sleutel tot een gezond dieet is om alles met mate te gebruiken

5. Neem dagelijks een aspirine

Als je diabetes hebt moet je elke dag één aspirine innemen. De reden is dat het het risico op een beroerte of een hartaanval aanzienlijk vermindert. Dit is een tip die artsen vaak geven aan mensen met diabetes om zo complicaties te voorkomen.

Je kunt een gezond, gelukkig leven hebben met diabetes. Leven met de ziekte betekent het in toom houden van de ziekte en de complicaties vermijden die het kan veroorzaken.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel