Wie Loopt Het Meeste Risico Op Diabetes?

Diabetes is een groot gezondheidsprobleem voor Nederlanders en Belgen. In de afgelopen jaren zijn ziekten met betrekking tot metabolische problemen in opkomst. Er is geen remedie voor diabetes, maar er zijn manieren om de ziekte te behandelen en verdere complicaties te voorkomen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wie er het meeste risico op loopt. Het herkennen van deze risicofactoren kan je helpen om diabetes te voorkomen en dat is de beste behandeling.

Genetische factoren

Als je familieleden met diabetes hebt, loop je een veel hoger risico om het zelf te krijgen. Studies hebben aangetoond dat het hebben van een diabetisch familielid jouw kansen met maar liefst 25% verhoogt. Artsen schatten dat het risico zelfs hoger zou kunnen zijn dan wat de onderzoeken laten zien. Wat dit betekent is dat je extra voorzichtig moet zijn als diabetes in je familie zit. Zelfs op jonge leeftijd zou je je levensstijl moeten veranderen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Onjuist dieet

We eten allemaal veel te veel vet en suikerachtig voedsel. Het is de Westerse manier van leven. Helaas heeft dit consequenties voor velen van ons. Het voedsel dat je het meeste risico op diabetes oplevert, is voedsel dat te veel vet, suiker, koolhydraten en zout bevat. Alcohol, cafeïne en tabak zijn ook risicofactoren. Deze voedingsmiddelen en dranken overweldigen uw pancreas en voorkomen dat deze de insuline scheidt die jouw lichaam nodig heeft om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

Het is een goed idee om vandaag nog gezond te gaan eten. Kijk hoeveel calorieën je eet en zorg ervoor dat je genoeg verse groenten, fruit en volle granen krijgt. In plaats van witte rijst te eten, schakel over op bruin. Probeer bruine pasta in plaats van de gewone soort, die vol zit met lege koolhydraten. Schakel over van wit naar volkorenbrood. Kijk tenslotte naar je portiegroottes en eet een uitgebalanceerde maaltijd.

Obesitas is een belangrijke factor

Als je te zwaar bent, is dit het grootste risico om diabetes te krijgen. Nogmaals, je legt teveel druk op je pancreas. Jouw lichaam kan mogelijk ook de insuline die het maakt niet gebruiken. Als je 30% lichaamsvet of meer hebt, loop je een ernstig risico en moet je onmiddellijk met jouw dokter spreken. Volg een dieet en bewegingsplan zodat je het risico kunt verminderen.

Leeftijd is belangrijk

Diabetes treft het meest mannen die ouder zijn dan 45. Dit betekent niet dat iemand anders geen diabeet kan zijn, maar als je een oudere man bent, loop je een hoger risico dan anderen. Dit is vooral zo als je niet echt fysiek actief bent.

Eenvoudige veranderingen in levensstijl kunnen het risico op diabetes aanzienlijk verminderen. Houd deze risicofactoren in gedachten en vraag jouw arts wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je gezond blijft.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel