Voetverzorging en bloedsomloopproblemen bij diabetici

Eén van de risico’s van diabetes is dat het tot andere problemen kan leiden. Deze complicaties kunnen nierbeschadiging, verlies van gezichtsvermogen, zenuwbeschadiging en problemen in bloedvaten zijn. Vanwege het risico op zenuwbeschadiging en schade aan bloedvaten, ervaren veel diabetici problemen met hun voeten die zeer ernstig kunnen worden. Om deze reden is voetverzorging erg belangrijk als je aan diabetes lijdt.

Diabetes kan jouw immuunsysteem beschadigen en bloedvaten ervan weerhouden bloed te vervoeren waar het naartoe moet. Dit kan verlies van gevoel en gevoelloosheid in de voeten veroorzaken. Het kan ook herstel van eenvoudige sneden en schrammen moeilijk maken. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van jouw voeten en het voorkomen van complicaties.

Houd ze schoon

Was jouw voeten elke dag in warm water met een milde zeep. Geef ze een goede wasbeurt en dep ze zachtjes droog. Vergeet niet dat je altijd zachtaardig moet zijn voor de huid op jouw voeten om snijwonden en schrammen te voorkomen. Laat ze niet weken, geef ze gewoon een wasbeurt. Zorg er ook voor dat het water niet zo heet is dat je je voeten verbrandt.

Inspecteer ze

Geef je voeten elke dag een goede inspectie. Zoek naar zweren, snijwonden, roodheid, eelt, likdoorns of iets anders dat ongebruikelijk is. Raak ze ook aan en kijk of er kwetsbare plekken zijn. Als je blaren hebt prik ze dan niet door. Als het moeilijk is om elk deel van jouw voeten te zien, laat iemand anders ze dan voor je controleren.

Knip teennagels voorzichtig

Het is gemakkelijk om kleine krasjes en wondjes te krijgen bij het knippen van je teennagels, dus wees extra voorzichtig. Knip ze als ze zacht zijn, net na het baden. Als het echt moeilijk is om ze perfect te knippen, laat de dokter het dan doen. Veel diabetici die zichzelf niet vertrouwen met de nagelschaar doen dit om elk risico te vermijden.

Houd ze gehydrateerd

Wanneer je voeten droog worden, zullen ze barsten en dit kan infecties veroorzaken. Houd je voeten te allen tijde gehydrateerd. Doe lotion op de voeten na het wassen en drogen. Smeer je voeten in, met name de droge gebieden, maar doe geen lotion tussen je tenen.

Ga naar de dokter

Als je een snij-, kras- of ingegroeide nagel hebt, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts. Kortom, als er een plek is waar de huid kapot is, moet je het meteen laten bekijken. Een kapotte huid maakt je kwetsbaar voor infecties. Als je gevoelloos bent en problemen hebt om iets in je voeten te voelen, bel dan ook gelijk.

Kies de juiste schoenen

Draag comfortabele schoenen en loop niet op blote voeten. Je kunt jouw arts altijd om aanbevelingen voor schoeisel vragen.

Houd je voeten schoon en voorkom dat de huid breekt. Houd ze ook nauwlettend in de gaten en bel de dokter als er iets mis is. Het verzorgen van je voeten is een belangrijk onderdeel van een gelukkig en gezond leven met diabetes.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel