Monitoren en Beheren van Glucosespiegel bij Diabetes

Als je diabetes hebt kunnen de glucosespiegels snel stijgen en dalen. De sleutel tot gezond blijven is om de glucosewaarden in de gaten te houden. Dit zal een waarschuwing geven voordat er problemen optreden. Het bewaken en beheren van jouw bloedsuikerspiegels is van cruciaal belang om gezond te blijven.

Een glucosemeter kopen

Om jouw bloedsuikerspiegels thuis in de gaten te houden, moet je een glucosemeter gebruiken. Dit is een instrument dat wordt gebruikt om de bloedsuiker te meten en is ontworpen voor thuisgebruik. Er zijn veel soorten glucosemeters, dus vraag jouw arts om een aanbeveling. Sommige worden gebruikt met een computer en speciaal gemaakte software. Sommige meters hebben een eigen ingebouwde computer die jouw gegevens opslaat. Wanneer je een glucosemeter koopt kun je jouw verzekeringsmaatschappij ook vragen of zij deze kosten dekken.

Volg de instructies zorgvuldig wanneer je metingen uitvoert. Je zult het gekalibreerd moeten houden en de handleiding zal je vertellen hoe je dat moet doen. Je kunt ook een arts raadplegen. Bloedsuiker wordt gemeten in mg/dL, wat staat voor “milligram per deciliter.” Controleer jouw bloedsuikerspiegel voor en na de maaltijd, ’s nachts en vóór elke vorm van beweging. Houd een log bij en noteer elke meting en de tijd.

Hoeveel moet de bloedsuiker zijn?

Dit hangt uiteindelijk af van de richtlijnen van jouw arts. Ieders lichaam is anders, dus je acceptabele waarden zijn misschien niet hetzelfde als die van iemand anders. Als algemene richtlijn is het echter het beste om in de lage tot midden van de 100 te zitten. Het moet na de maaltijden hoger zijn en lager als je enkele uren niet gegeten hebt. Het zal ’s ochtends ook lager zijn, wanneer je voor het eerst wakker wordt.

Hoe gebruik je een glucosemeter

Was uw handen altijd eerst bij het controleren van uw bloedsuikerspiegel. Begin met het plaatsen van een teststrip in de meter. Prik aan de rand van uw vingertop of een ander deel van het lichaam als jouw arts je daar om vraagt. Knijp zachtjes om een druppel te krijgen. Wanneer de druppel de strip raakt, verandert deze en geeft de meter de bloedsuikerspiegel aan.

Joww arts zal je alles leren wat je moet weten over het correct gebruiken van de glucosemeter. Ze laten je ook zien hoe je de resultaten van de meter kunt lezen. Sommige meters kunnen je naast jouw glucosespiegel ook andere informatie geven en deze informatie kan ook nuttig zijn bij het controleren van uw diabetes.

Eén waarschuwing echter: alleen al omdat u uw glucosewaarden thuis kunt meten, betekent dat niet dat je niet regelmatig moet laten controleren. Routinebezoeken aan de arts zijn erg belangrijk om de waarschuwingssignalen van complicaties op te pikken voordat ze problemen worden. Bovendien kunnen glucosemeters af en toe onnauwkeurig zijn als ze niet op de juiste manier worden gekalibreerd. Controleer jouw bloedsuikerspiegel thuis, maar zorg ervoor dat je jouw arts regelmatig bezoekt voor behandeling.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel