25 Lage Glykemische Voedingsmiddelen Om Jouw Bloedsuikerwaarden Laag Te Houden

Wil jij graag op jouw bloedsuikers letten? Ga dit lijstjes dan eens door en verzeker jezelf ervan dat deze voedingsmiddelen op jouw boodschappenlijstje staan de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat. 

1. Boerenkool


Glykemische Index Rang: Tussen 2-4

Je kunt van boerenkool genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het verhogen van jouw bloedsuikerspiegels, omdat het één van de beste supplementen is om het suikergehalte laag te houden. Het staat ook bekend omdat het een gezonde dosis kalium, ijzer, vezels, zowel vitamine A als C heeft en weinig calorieën bevat.

2. Hummus

Glykemische Index Rang: 6

Het enige ongemak bij Humus is dat wanneer je er te veel van eet, dit gastro-intestinaal ongemak kan veroorzaken. Niettemin wint het de laatste twee decennia aan populariteit. Je kunt het bijvoorbeeld heerlijk eten met wortels, selderij en broccoli. Het staat ook lager gerangschikt dan kikkererwten en is uitstekend om een ​​lagere bloedsuikerspiegel te handhaven.

3. Broccoli

Glykemische Index Rang: 10

Broccoli is één van die voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze extreem vitaal zijn voor het menselijk lichaam. Veel mensen houden er niet van, vooral kinderen niet. Dat kan vanwege de smaak zijn, maar het is zeer goed voor het laag houden van de bloedsuikerspiegel en biedt immuniteit tegen kanker. Het is ook rijk aan vitamines en mineralen.

4. Kool

Glykemische Index Rang: 10

Kool staat laag in de glykemische index omdat het helpt om de bloedsuikerspiegel laag te houden en gunstig is voor de inname van vitamine C. Afgezien daarvan gebruiken mensen het in verschillende gerechten omdat het ook weinig calorieën en vet bevat.

5. Paddestoelen

Glykemische Index Rang: 10

Hoewel niet alle paddenstoelen eetbaar zijn, verschillen ze sterk van elkaar, maar ze staan ​​allemaal bekend laag in de glykemische index en worden vaak gebruikt om smaak aan gerechten toe te voegen. Ze hebben meestal ook antikanker-eigenschappen.

6. Pinda´s

Glykemische Index Rang: 13

Pinda’s staan vooral bekend voor het toevoegen van gezonde vetten en eiwitten aan een gerecht, maar sommige mensen hebben er allergieën voor. Als dat niet het geval is, is het ook een zeer goede noot met een lage glykemische index, inclusief pindakaas, die een glykemische index van 14 heeft. Ze zijn het meest gebruikelijk in het winterseizoen.

7. Bloemkool

Glykemische Index Rang: 15

Tegenwoordig is een bloemkool een vervanger van pizza. Het is enigszins vergelijkbaar met kool en boerenkool, maar het kan ook hartaandoeningen voorkomen en het is bekend dat het antikanker-karakteristieken heeft.

8. Tomaten

Glykemische Index Rang: 15

Tomaten worden zowel als groenten als fruit gebruikt. Mensen gebruiken ze in sappen en ze worden ook gebruikt in salades. Ze hebben ook lage glykemische eigenschappen en voorkomen hartaandoeningen.

9. Wortelen

Glykemische Index Rang: 19

Wortelen is geweldig vanwege de bèta-caroteen, die helpt bij het behouden of verbeteren van het gezichtsvermogen van een persoon, naast hun hoge vitamine A-gehalte. Dit voedsel kan gekookt worden en kan rauw gegeten worden en is favoriet bij de kinderen. Dit voedsel kan gebruikt worden in zowel zoete als zure gerechten en je kunt zelfs wortelsap maken.

10. Kersen

Glykemische Index Rang: 22

Kersen zijn een goede bron voor een lage glykemische index en worden als zoet beschouwd. Ze hebben een hoog gehalte vitamine A en C. Ze kunnen rauw worden gegeten en worden soms in nagerechten gebruikt.

11. Perziken

Glykemische Index Rang: 28

Perziken zijn van nature zoet en houden de bloedsuikerspiegel laag. Ze worden ook gebruikt in taarten. Soms raken mensen gevangen in de val van het rationaliseren van arme voedselcombinaties omdat één stukje van de voedselpuzzel gezond is.

12. Linzen

Glykemische Index Rang: 30

Linzen zijn rijk aan vezels, mineralen en vitamines, maar ze worden nog steeds over het hoofd gezien en zijn geen favoriet. Maar in de afgelopen 10 jaar zijn mensen begonnen ze in gekookte vorm te eten. Ze zorgen er ook voor dat iemand zich een langere tijd vol voelt. Ze staan het meest bekend om de bloedsuikerspiegel laag en stabiel te houden. Ze worden zeker geadviseerd om op te nemen in je eetpatroon.

13. Melk

Glykemische Index Rang: 31

Melk is het meest bekend voor vitamine D en dat het botten sterk houdt, maar er is nog meer. Het heeft ook een lage glykemische index van 31, wat vaak wordt geadviseerd in geval van hoge bloeddruk. En, zoals je misschien hebt gehoord, is magere melk beter dan normale melk, geloof het niet. Beide soorten melk hebben dezelfde niveaus op de glykemische index.

14. Yoghurt

Glykemische Index Rang: 33

Yoghurt is geliefd bij alle mensen van alle leeftijden en sinds kort met de ontwikkeling van bevroren en gearomatiseerde yoghurt, eten mensen het graag meer. Ze zijn erg goed om de bloedsuikerspiegel laag te houden. Overweeg om yoghurt te kopen van het liefst een biologisch merk.

15. Appels

Glykemische Index Rang: 34

Appels worden beschouwd als één van de meest gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Hun extra voedingswaarde is groter dan enig ander fruit en zoals het gezegde luidt: ‘een appel per dag, houdt een dokter weg’. Ze zitten vol vitamines, vezels en mineralen. Ze worden rauw gegeten en gebruikt in gebakken lekkers.

16. Erwten

Glykemische Index Rang: 39

Niet noodzakelijkerwijs leuk gevonden of veelbesproken, maar ze zijn een voedingsbron voor voedsel en hebben een lage glykemische index. Ze zijn een goede bron van kalium en bevatten veel vezels. Ze worden meestal met vleesgerechten gegeten. Ze bevatten ook veel vitamine C.

17. Bonen

Glykemische Index Rang: 40 tot 52

Mensen houden ervan bonen te eten als bijgerecht en ze bevallen over het algemeen goed. Ze zijn ook goed in de zin dat ze een lage glykemische index hebben en nuttig zijn bij het handhaven of verlagen van de bloedsuikerspiegel. Ze staan vooral bekend voor het stimuleren van energie zonder suiker en worden gegeten in salades en soms gekookt.

18. Peren

Glykemische Index Rang: 41

Peren en appels zijn in alle opzichten anders. Ze hebben een totaal verschillende smaak en textuur, maar zijn beide rijk aan vitamine en mineralen. Ze hebben ook een lage glykemische index, dus ze zijn nuttig bij het handhaven van de bloedsuikerspiegel. Het beste is dat ze beschikbaar zijn in een 100% biologische hoeveelheid.

19. Druiven

Glykemische Index Rang: 43 tot 53

Met het druiven is het zo dat alle soorten druiven een lage glykemische index hebben, dus het is goed als je een voorkeur hebt omdat ze allemaal gezond zijn. Ze worden als snack gegeten of soms in sapvorm gedronken.

20. Kokosnoot

Glykemische Index Rang: 45

Ze zijn niet noodzakelijkerwijs laag in glykemische index, maar zijn goed omdat ze verzadigde vetten hebben. Ze worden meestal gebruikt in zoete gerechten en als garnering voor gerechten.

21. Zoete aardappelen

Glykemische Index Rang: 48

Zoete aardappelen zijn beter dan gemarineerde of aardappelpuree omdat ze een lage glykemische index hebben. En ze zijn meer glykemisch als ze vermengd worden met marshmallows of bruine suiker, dus houdt het goed in de gaten waarmee je ze mengt.

22. Volkorenbrood

Glykemische Index Rang: 49

De glykemische index voor wit brood is 71, terwijl voor volkorenbrood het 49 is. Hoewel de oudere generaties opgegroeid zijn met het eten van wit brood, passen de mensen zich tegenwoordig aan het volkorenbrood aan. De laatste hebben ook extra voedingsstoffen.

23. Bruine rijst

Glykemische Index Rang: 50

De glykemische index voor wit brood is 87, voor bruine rijst is dit 50, daarom is het vandaag de dag normaal om bruine rijst te eten in plaats van witte rijst. Witte rijst wordt op dezelfde manier verwerkt als glucose en daarom zijn ze niet echt gezond. Ook heb ik opgemerkt dat restaurants en lokale chef-koks overschakelen naar bruine rijst.

24. Haver

Glycemische Index Rang: 51

Haver wordt beschouwd als een goede maaltijd voor diegenen die diabetes proberen te vermijden, omdat ze de bloedsuikerspiegel helpen ondersteunen. Haver wordt ook aanbevolen voor diegenen die hun bloeddruk en cholesterol willen beheersen en die een goede hoeveelheid vezels bevatten. Ze helpen je ook om je energie op peil te houden zonder je bloedglucose door het dak te laten schieten.

25. Quinoa

Glykemische Index Rang: 53

Quinoa is glutenvrij, wordt niet als een graan beschouwd en is een laag glykemisch voedsel. Het is geweldig om je bloedsuikerspiegel laag te houden, maar het is belangrijk om er niet te veel van te eten. Dit voedsel bevat vitamines, mineralen, eiwitten en vezels.

Als je aan diabetes lijdt, is het essentieel om een gezond voedingspatroon te hebben om de bloedsuikerspiegel goed te houden. Dit vereist een verandering in eetgewoonten en een constante monitoring van de vooruitgang.

Met bovenstaande voedingsmiddelen kun jij vandaag nog aan de slag met jouw diabetes.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel