Diabetes Voeding – Hoe Te Eten En Gezond Te Blijven

Als je aan diabetes lijdt, is het essentieel om een gezond voedingspatroon te hebben om de bloedsuikerspiegel goed te houden. Dit vereist een verandering in eetgewoonten en een constante monitoring van de vooruitgang. Hier zijn enkele tips om je te helpen de voedingshulp te krijgen die je nodig hebt om gezond te blijven.

Controleer de bloedsuikerwaarden

Het in de gaten houden van de glucosewaarden moet aanvankelijk een alledaags onderdeel van je routine zijn. Je moet vooral voor en na een maaltijd controleren. Na het eten zal de bloedsuiker van nature hoger zijn. Het zal lager zijn als je ’s ochtends wakker wordt of op een ander moment als je een tijdje niet gegeten hebt. Als jouw bloedsuikerspiegel niet is zoals het zou moeten zijn, is dit een indicatie dat je een dieet- of levensstijlverandering moet aanbrengen om de bloedsuikerspiegel te herstellen.

Let op je gewicht en blijf bewegen

Om met diabetes gezond te blijven moet je op je gewicht letten. Afvallen vermindert aanzienlijk het risico op complicaties die samengaan met de ziekte. Dit betekent dat je goed moet eten, maar ook dat je wat lichte dagelijkse beweging nodig hebt. Lichaamsbeweging helpt jouw lichaam de insuline die het produceert te gebruiken en dit is belangrijk om de juiste glucosebalans te behouden. Het helpt je ook om stressniveau’s laag te houden.

Eet een uitgebalanceerd dieet

Er zijn voedingsmiddelen die je moet vermijden en voedingsmiddelen die je moet eten, maar het belangrijkste is om een uitgebalanceerd dieet te eten. Vermijd voedingsmiddelen met te veel suiker, vet, koolhydraten en zout. Eet volle granen, verse groenten en fruit. Gebruik alcohol en cafeïne met mate en rook niet. Je kunt nog steeds genieten van een paar van jouw favoriete voedingsmiddelen die in de categorie “slecht” vallen als je jouw dieet het grootste deel van de tijd gezond en in balans houdt. Zorg er ook voor dat de portiegroottes geschikt zijn.

Calorieën en Koolhydraten Tellen?

Je hebt voedingsstoffen nodig, maar je hebt niet alle calorieën nodig.  Veel diëtisten leren je hoe je calorieën kunt tellen. Dit kan je helpen om een goed dieet te behouden, waarbij je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt zonder de nutteloze calorieën en koolhydraten.

Zelf ben ik geen voorstander van tellen maar afhankelijk van de situatie kan het handig zijn. Doel blijft in ieder geval om dit allemaal af te bouwen terwijl je een verbeterde algemene lifestyle gaat aannemen waarin je geniet.  Met een paar (alternatieve en wetenschappelijk bewezen) veranderingen aan te brengen in je eetpatroon en je lifestyle gewoonten kan je alle complicaties vermijden, je medicatie afbouwen en goed, normaal leven leiden.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit rapport ontdek je 70 praktische tips die je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel