Tips voor de omgang met diabetes tijdens de zwangerschap

Er is een vorm van diabetes die je tijdens de zwangerschap kunt ontwikkelen, genaamd “zwangerschapsdiabetes.” Het probleem is dat je lichaam niet genoeg voedingsstoffen krijgt voor zowel jou als je baby. Een klein percentage van de vrouwen zonder diabetes in hun familie ontwikkelt deze aandoening.

Hoewel het meestal tijdelijk is, kan het problemen veroorzaken tijdens de zwangerschap en verhoogt het ook het risico van diabetes type 2 later in het leven. Hier zijn enkele tips voor het omgaan met zwangerschapsdiabetes.

Let op wat je eet

Het belangrijkste waar je nu aan moet denken, is je dieet. Wees heel voorzichtig met wat je eet, vermijd voedingsmiddelen met veel calorieën, lege koolhydraten, vetten, zout en suiker. Jouw arts zal je een gedetailleerde lijst met te vermijden voedingsmiddelen geven. In plaats daarvan eet je liever veel verse groenten, fruit en volle granen. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen.

Zoek de hulp die je nodig hebt

Om deze tijdelijke aandoening te behandelen, moet je een arts raadplegen die ervaring heeft met zwangerschapsdiabetes. Tijdens jouw zwangerschap moet je de dokter regelmatig bezoeken zodat ze jouw bloedsuikerspiegel en bloeddruk kunnen controleren. Ze zullen ook je ogen en nieren controleren op tekenen van mogelijke complicaties. Je moet ook de hulp inroepen van een diëtist om ervoor te zorgen dat je goed eet.

Controleer jouw bloedsuikerwaarden

Je moet jouw bloedglucose ook verschillende keren per dag controleren. Controleer voor en na de maaltijd en voor het slapen gaan. Jouw arts zal je vertellen wat de normale hoeveelheid is. Als je buiten deze waarden zit, moet je onmiddellijk contact met de dokter opnemen. Door zelf je glucosewaarden in de gaten te houden, voorkom je eventuele problemen voordat ze zich voordoen.

Beweging en zorg dat jouw insuline werkt

Houd jezelf in een gestage bewegingsroutine. Door te bewegen help je insuline zijn werk te doen om de bloedsuikerspiegel van jouw lichaam te reguleren. Beweeg dagelijks 30 minuten. Actief blijven helpt je ook om calorieën te verbranden en je gewicht laag te houden. Je moet dagelijks een beetje bewegen, maar niet te veel inspannen. Laat je lichaam maar bewegen en je bloed een beetje pompen.

Beheer stress

Studies hebben aangetoond dat stress een risicofactor is bij het ontwikkelen van diabetescomplicaties. Omdat je geen potentiële gezondheidsrisico’s wilt, leer je enkele technieken om uw stressniveau laag te houden. Of het nu gaat om een diepe ademhalingsoefening of een vorm van meditatie, doe iets om je stress voor jezelf en je baby te beheersen.

Als er ergens veranderingen zijn zoals bloedingen, gewichtstoename, zwelling of pijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met de arts. Bij diabetes is preventie de sleutel tot gezond blijven. Stop problemen voordat ze beginnen en je bent weer normaal als je zwangerschap voorbij is.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel