Voedingsmiddelen Die Je Moet Vermijden Als Je Diabetes Hebt

Bij het beheren van diabetes is het essentieel om te kijken wat je eet. Dit is het allerbelangrijkste wat je kunt doen om jouw gezondheid onder controle te houden. Jouw arts zal je een volledige lijst met eten en drinken geven die je moet vermijden.

Hier zijn echter de voedingsmiddelen waar diabetici het best weg van kunnen blijven.

Alles met veel suiker

Dit omvat snoep en toetjes, evenals een hele lijst dranken, waaronder: frisdrank, sportdranken, energiedranken, sap en meer. Kijk goed naar ingrediëntenlabels en vertrouw ze niet wanneer ze ‘suikervrij’ zeggen. Kijk zelf maar.

Gefrituurd voedsel

Gerechten die gefrituurd zijn verhogen de verkeerde soort cholesterol. Dit maakt je veel vatbaarder voor hartziekten, één van de risico’s van complicaties die diabetes met zich meebrengt. Het is het beste om iets gefrituurd en vettig te vermijden.

Te veel zout

Iets zout is prima, maar doe rustig aan met het zoutvaatje, als je hem gebruikt. Vermijd voedsel dat te zout is. Net als gefrituurd voedsel, verhoogt overmatig zout het cholesterol en gaat ook je bloeddruk omhoog.

Voedsel met overmatig vet

Dit is één van de belangrijkste dingen die jouw dokter je zal vertellen om te vermijden. Eet niets vettigs en let goed op etiketten. Dit kost een beetje huiswerk, omdat voedingswaarde-etikettering vaak misleidend is. Raadpleeg jouw arts als je het niet zeker weet.

Doe rustig aan met cafeïne

Drink minder of helemaal geen koffie meer. Alles met cafeïne, inclusief frisdrank, koffie of thee, kan problemen veroorzaken.

Tel calorieën en bekijk koolhydraten

Vermijd voedsel met “lege” koolhydraten. Dit zijn koolhydraten die je niet veel geven op het gebied van voeding. Dat zijn aardappelen, wortels, witte rijst, de meeste soorten pasta en wit brood. Als je rijst of pasta gaat eten, kun je kiezen voor volkoren rijst of donkere pasta. Schakel voor brood over op volkoren.

Doe matig met alcohol

Je zou in principe helemaal niet moeten drinken, maar drink matig als je toch wat wilt drinken. Nooit meer dan een drankje of twee drinken en nooit alcoholische dranken nuttigen op een lege maag. Als je van alcohol houdt, neem dan contact op met jouw dokter.

Niet te veel eten. Wat je ook eet, houd het bij een redelijke portiegrootte.

Hier zijn een paar Do’s:

  • Eet veel verse groenten, fruit en volle granen.
  • Gebruik een evenwichtig dieet met geschikte portiegroottes.
  • Drink veel water.

Ieders lichaam is een beetje anders, dus overleg met jouw arts.

Goed eten is de gemakkelijkste manier om je gewicht laag te houden en de complicaties te vermijden die kunnen optreden bij diabetes.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel