Tekenen en symptomen van hyperglykemie

Hyperglykemie betekent dat de glucosespiegel te hoog is. Met andere woorden, er zit teveel suiker in jouw bloed. Dit kan het gevolg zijn van het onvermogen van de alvleesklier om insuline aan te maken of van het onvermogen van het lichaam om het te gebruiken. Het is een probleem dat vaak door diabetici wordt ervaren, maar het treft ook mensen zonder diabetes. Het kan echter een waarschuwing zijn dat je een groot risico loopt om in de toekomst de ziekte te ontwikkelen.

De symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar hier zijn de meest voorkomende symptomen dat je mogelijk hyperglykemie hebt.

Je altijd hongerig voelen

Zelfs nadat je gegeten hebt, voel je je nog steeds extreem hongerig. Misschien heb je het gevoel dat je de hele dag niets hebt gegeten, zelfs niet als je je normale maaltijden hebt gehad.

Constante behoefte om te urineren

Als je merkt dat je vaker dan normaal plast, kan dit een teken zijn dat je hyperglykemie hebt. Je kunt ’s nachts vaker wakker worden om naar de wc te moeten. Een ander teken is wanneer je naar de wc gaat maar er niet vanaf komt.

Overweldigende Dorst

Deze aandoening kan ervoor zorgen dat je voortdurend dorstig bent en je kunt een droog gevoel in jouw mond en keel ervaren.

Hoofdpijn

Samen met de constante honger komen hoofdpijnen.

Stemmingswisselingen

Je voelt misschien dat het moeilijk is om je te concentreren of je kunt plotselinge stemmingswisselingen ervaren. Veel mensen die aan deze aandoening lijden zijn prikkelbaar en voelen zich gestresst bij kleine dingen.

Vermoeidheid

Een gevoel van slaperigheid, zelfs als je jouw normale hoeveelheid slaap hebt gekregen, is vaak een symptoom van hyperglykemie. Je voelt je zwak, moe en niet uitgerust

Huidproblemen

Een aantal huidproblemen zijn ook tekenen van hyperglykemie. Deze omvatten droge, jeukende huid en gist of schimmelinfecties.

Misselijkheid

Je kunt ook een misselijk gevoel krijgen, soms zonder aanwijsbare reden.

Geavanceerde symptomen van hyperglykemie

De hierboven genoemde symptomen zijn aanwijzingen voor lichte hyperglykemie. Als het echter verder gevorderd is, kun je ernstigere symptomen ervaren. Deze omvatten wazig zien, plotseling gewichtsverlies, problemen met genezing door snijwonden en zweren, koude of gevoelloze voeten, haaruitval, diarree of obstipatie, een verward gevoel, verdoving of ademhalingsmoeilijkheden.

Als je één van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met jouw arts. Er zijn manieren waarop ze kunnen helpen. Sommige eenvoudige levensstijlveranderingen of veranderingen in het dieet kunnen de symptomen verlossen. Als je geen diabetes hebt, kun je nu leren hoe je jouw bloedsuikerspiegels kunt beheren en het risico verminderen, zodat je diabetes kunt vermijden.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel