Tekenen en symptomen van hypoglykemie

Hypoglykemie is een aandoening waarbij jouw glucosespiegel te laag is. Het staat ook bekend als “lage bloedsuikerspiegel.” Het is een ziekte die geassocieerd wordt met diabetes en het is essentieel dat je een arts raadpleegt als je één van de symptomen herkent. De tekens en symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen en ze kunnen ook in ernst variëren, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen.

Beven en duizeligheid

Dit is een van de meest voorkomende symptomen en het komt vaak met een gevoel van onstabiele, schokkerige of onhandige bewegingen en mogelijk hartkloppingen. Het geeft je een nerveus en geïrriteerd gevoel.

Hoofdpijn

Samen met het beven en duizelig gevoel, kan je hoofdpijn hebben.

Honger

Eén van de kenmerken van hypoglykemie is een gevoel van honger of slapheid. Het is een gevoel dat lijkt op hoe je je voelt als je de hele dag niets gegeten hebt. Je kunt je zo voelen nadat je net hebt gegeten of nadat je normale hoeveelheden gegeten hebt die dag.

Warmte en ongemak

Je kunt een warm gevoel ervaren terwijl niemand anders dat doet en het kan zo warm zijn dat het ongemakkelijk is.

Gebrek aan kleur

Soms hebben mensen met hypoglykemie een bleke huidskleur. Ze kunnen ook een klam gevoel hebben en overmatig zweten.

Gevoelloosheid of tintelingen

Een ander teken is gevoelloosheid of tintelingen in de vingertoppen of in het gebied rondom de mond, inclusief de lippen.

Moeite met concentreren

Je kunt moeite hebben om je te concentreren op de taak die voor je ligt. Hypoglykemie veroorzaakt ook abrupte stemmingswisselingen, gevoelens van angst en prikkelbaarheid. Deze stressvolle gevoelens lijken misschien helemaal uit het niets te komen.

Wakker worden in zweet

Soms komen aanvallen van hypoglykemie ’s nachts als je slaapt. Het resultaat is dat je midden in de nacht zwetend wakker wordt. Overdag kun je je moe voelen alsof je niet hebt geslapen, ook al heb je je normale aantal uren gehad. Deze nachtelijke aanvallen kunnen gepaard gaan met woelen, vaak wakker worden en nachtmerries.

Epileptische aanvallen

Bij zeer ernstige gevallen van hypoglykemie kunnen epileptische aanvallen optreden.

Symptomen van hypoglykemie kunnen zeer mild zijn, zodat ze nauwelijks merkbaar zijn of zeer ernstig, zodat ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het erg moeilijk om een diagnose te stellen. Als je regelmatig aan één van deze symptomen lijdt en je denkt dat het mogelijk hypoglykemie is, ga dan naar de huisarts en laat een test uitvoeren. Hoe eerder je een diagnose stelt, hoe gemakkelijker het is om de behandeling te krijgen die je nodig hebt.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel