Hoe Een Diëtiste De Grootste Troef Kan Zijn Voor Diabetes Type 2

Met de diagnose van diabetes type 2 komen veel vragen: Wat kan ik als diabeet eten?  en  Moet ik afvallen?

Zijn er dingen die ik moet vermijden nu ik diabetes heb?

De antwoorden op al deze vragen zijn eenvoudig verkrijgbaar bij een diëtiste, misschien zelfs nog beter dan bij de huisarts. Daarom adviseren artsen nieuwe diabetespatiënten vaak om een diëtiste te consulteren om waardevolle informatie te verzamelen over hoe ze zichzelf en hun conditie kunnen verbeteren door middel van voeding en een suikerziekte dieet.

Diabetes type 2 is een ziekte die het beste kan worden bestreden met een dieet en lichaamsbeweging. Gezonde veranderingen in leefstijlkeuzes helpen om de ziekte te beheersen en veel van de complicaties die daarmee gepaard gaan te voorkomen, waaronder hartaandoeningen, beroertes, hypertensie, diabetische neuropathie en vroegtijdige sterfte als gevolg van uit de hand gelopen bloedsuikers en complicaties.

Wat kun je van een diëtiste leren?

Een diëtiste kan je slechts eenmaal zien of meerdere keren – wat nodig is om je op weg te helpen naar een betere gezondheid. Hij of zij zal je waarschijnlijk wegen en meten om te bekijken wat jouw body mass index is.

Je body mass index of BMI is de beste manier om je gewicht te vergelijken met het gewicht dat wetenschappers ideaal vinden voor een goede gezondheid. Het is een berekening op basis van jouw lengte en gewicht met een optimaal aantal tussen de 18-25.

Elk getal boven de 25 betekent dat je te zwaar bent en elk getal boven de 30 betekent dat je zwaarlijvig bent. Je diëtiste, als je eenmaal weet wat je BMI is, kan je vertellen of je moet afvallen en hoeveel.

Jouw diëtiste zal je waarschijnlijk vertellen dat wat je eet, de hoeveelheid glucose, een eenvoudige suiker, in het bloed weerspiegelt. Ze zullen je vertellen dat, hoewel er geen snel “suikerziekte dieet” is, er enkele richtlijnen zijn die je moet volgen bij het plannen van maaltijden en snacks.

Bovendien kunnen jij en de diëtiste een maaltijdplan ontwerpen dat voor jou werkt en dat is gebaseerd op het voedsel dat jij lekker vindt. Je hoeft geen onsmakelijk voedsel te eten enkel en alleen omdat je diabetes hebt.

Een goede diëtiste zal culturele en leefstijl-overwegingen ondersteunen bij het plannen van een menu en respectvol zijn voor wat de patiënt nodig heeft.

Wat is een gezond voedingsplan om te volgen?

Jouw diëtiste zal je het verschil vertellen tussen voedingsmiddelen die voornamelijk koolhydraten bevatten, eiwitten en vet. Koolhydraten komen voornamelijk uit voedingsmiddelen van de aarde – fruit, groenten en granen.

Jouw diëtiste zal je vertellen dat een gezond dieet bestaat uit 40-60 procent koolhydraten en je zal helpen bij het kiezen van koolhydraten die je aanspreken en die je de calorieën, vitaminen en mineralen geven die ervoor zorgen dat jouw lichaam goed blijft werken.

Eiwit komt voornamelijk van bonen, noten en vlees. Als je vegetariër bent kun je jouw proteïnen van boon- en nootbronnen verkrijgen. Dit soort voedsel, belangrijk voor de celstructuur en onze organen, zou 20 procent van het voedsel moeten uitmaken dat we elke dag nemen.

Vetten moeten minder dan 30 procent van jouw dieet uitmaken. Je kunt gezonde vetten vinden in oliën, zoals plantaardige olie, maïsolie en saffloerolie. Gezonde vetten worden ook aangetroffen in avocado’s, walnoten, zuivel en vette vis, zoals zalm, tonijn en makreel. Idealiter zouden diabetici deze aanbeveling zorgvuldig moeten volgen omdat vet caloriearm voedsel is en je niet veel hoeft te eten om veel calorieën binnen te krijgen.

Vetinname is ook een belangrijke overweging, omdat diabetespatiënten een hoog risico lopen op hartaandoeningen. Gezonde vetten eten en het beperken van ongezonde vetten helpen om dat risico te verlagen.

Moet je van suiker wegblijven tijdens een diabetisch dieet?

Terwijl men vroeger dacht dat de diabeet heel weinig suiker zou moeten consumeren, is het nu bekend dat een kleine hoeveelheid suiker volledig acceptabel is. Je kunt samen met jouw diëtiste manieren vinden om met mate suiker te eten om eten leuk en smakelijk te maken. Uiteindelijk draait het allemaal om balans en het eten van voedsel om je lichaam gezond te houden. Misschien wel voor het eerst in je leven.

Jouw diëtiste kan jouw gewicht in de gaten houden door het gebruik van een suikerziektedieet en misschien medicijnen. Hoe meer gewicht je verliest, hoe minder je gebruik hoeft te maken van medicijnen om de diabetes onder controle te houden. Op deze manier kan jouw diëtist samenwerken met jouw arts om ervoor te zorgen dat het dieet en de medicatie optimaal zijn.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel