Holistische Geneeskunde Voor De Behandeling Van Diabetes Type 2

Diabetes bestaat al duizenden jaren en het is pas kort geleden dat artsen en wetenschappers medicijnen hebben ontwikkeld om de symptomen onder controle te krijgen door de gemiddelde bloedsuikerspiegel te verlagen. Voordien moesten diegenen met symptomen van diabetes vertrouwen op holistische behandelaars om hen te helpen gezond te blijven. Tegenwoordig hebben mensen met diabetes type 2 de keuze tussen conventionele geneeskunde en holistische geneeskunde om de symptomen en complicaties van deze complexe ziekte te beheersen.

Holistische artsen nemen een holistische benadering bij de behandeling van patiënten en proberen om alle beschikbare en veilige behandelingen te gebruiken om de patiënt weer gezond te maken, inclusief lichaam, geest en ziel.

Dit kan betekenen verder gaan dan diabetes zelf, en omgaan met stress, emotionele problemen en andere barrières die voorkomen dat de patiënt gezond wordt. Door de persoon gewoonlijk terug te brengen naar een staat van homeostase, hebben ook aandoeningen of kwalen zoals diabetes type 2 de neiging om te verbeteren. Al met al kan holistische geneeskunde de patiënt alleen maar helpen om hun algehele welzijn en daarmee de gezondheidstoestand te verbeteren.

Holistische diabetesbehandelingen omvatten therapieën die niet noodzakelijk in de conventionele geneeskunde worden gebruikt. Ze omvatten veranderingen in levensstijl, voedingsmaatregelen, lichaamsbeweging, meditatie, acupunctuur, biofeedback, stressvermindering, acupunctuur, hypnose en kruidenbehandelingen.

Het resultaat van deze therapieën kan net zo effectief zijn als die in de conventionele geneeskunde en ze vormen uitstekende complementaire therapieën voor conventionele medische zorg. Zelfs mentale therapieën zoals meditatie en biofeedback kunnen enkele van de gevonden veranderingen in diabetes mellitus onder controle houden.

Een aantal alternatieve diabetesbehandelingen

Er zijn verschillende supplementen die aanspraak maken op het helpen van diabetes. Dat zijn de volgende:

 • Magnesium – Wetenschappers hebben magnesiumsuppletie bestudeerd als middel om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Wat zij hebben gevonden is dat magnesiumtekort wordt geassocieerd met abnormaliteiten in de afgifte van insuline, zodat diabetescomplicaties vaker voorkomen.
 • Chroom – Dit mineralensupplement is in sommige onderzoeken gevonden om de glucoseregulatie bij diabetes mellitus te verbeteren. Sommige studies hebben daarentegen geen verbetering laten zien in bloedsuikers met chroomsuppletie. Het is duidelijk dat er meer onderzoek gedaan moet worden om te zien of chroom effectief kan zijn bij het beheersen van diabetes. Een studie toonde aan dat een combinatie van chroom met biotine hielp om de bloedsuikersaantallen te verbeteren.
 • Vanadium – dit is ook een mineraal supplement waarvan wordt gesuggereerd dat het de gevoeligheid voor insuline verhoogt. Onderzoek naar dit supplement is nog niet erg uitgebreid, zodat het al dan niet nuttig kan zijn bij het beheersen van diabetes.

Yoga en meditatie

Yoga, meditatie en massage helpen om stress in het lichaam te verminderen en daardoor de afgifte van stresshormonen te verminderen die diabetes type 2 kunnen verergeren. Door stress te verminderen, kan het lichaam insuline efficiënter gebruiken. Dit zijn enkele van de beste therapieën om de ziekte te behandelen, omdat ze niet alleen een direct effect op de bloedsuikerspiegel hebben; ze verbeteren ook de algehele gezondheid die sterk beïnvloed wordt door stress.

Zijn er planten die effect hebben op de bloedsuikerspiegel?

Sommige voedingsingrediënten op basis van planten blijken een verschil te maken in de bloedsuiker en complicaties van diabetes type 2, waaronder:

 • Boekweit
 • Biergist
 • Okra
 • Peulvruchten
 • Broccoli en soortgelijke groene groenten
 • Sage
 • Fenegriekzaden

Dit zijn meestal voedingsmiddelen die veel vezels bevatten. Vezel in het dieet zorgt voor een geleidelijkere toename van glucose in de bloedbaan, zodat er geen plotselinge pieken zijn die wijzen bloedsuikers die niet onder controle zijn. Glucose wordt gemakkelijker gemanaged wanneer het geleidelijk vanuit de darm in de bloedbaan wordt gebracht.

Het grootste probleem met supplementen of plantaardig voedsel is dat er weinig onderzoeken zijn waaruit de effectiviteit blijkt. Het is moeilijk om zeker te weten of bepaalde stoffen holistisch diabetes kunnen controleren als de financiering voor studies over de kwestie niet beschikbaar is.

Kunnen gewichtsverlies supplementen helpen bij diabetes?

Elke natuurlijke en holistische substantie die jouw gewicht kan verminderen, kan in tweede instantie de bloedsuikerspiegel beïnvloeden en kan de complicaties van diabetes verminderen.

Sommige van deze natuurlijke supplementen omvatten:

 • Camsogia Garcinia
 • Pyruvaat
 • Chitosan
 • Chroom
 • Germander
 • Sauropus androgyous
 • Aristolochic zuur
 • Momordica charanta

Deze zijn verkrijgbaar in vele vormen om de eetlust onder controle te houden en gewicht en bloedsuikerspiegel te verminderen. Er zijn zelfs pleister-systemen die homeopathische verbindingen bevatten waarvan beweerd wordt dat ze effectief zijn in het beheersen van de eetlust.

Welke holistische artsen zou ik moeten bezoeken?

Als je de diagnose diabetes mellitus hebt gekregen en je wilt eerst holistische therapieën proberen, kun je het geluk hebben een conventionele arts te vinden die ook veel weet over alternatieve medische therapieën. Deze kan je helpen door de wereld van alternatieve therapieën voor diabetes en gewichtsverlies te navigeren. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om een ​​gerenommeerde kruidendokter te raadplegen die kruidenleer en wetenschappelijk onderzoek kan gebruiken om die kruidenproducten voor de behandeling van diabetes te identificeren. Zelfs een goede voedingsdeskundige kan in dit opzicht behulpzaam zijn.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel