A1c-Waarden Begrijpen – Een Hulpmiddel Om Met Diabetes Te Leven

Een manier om jouw bloedsuikerspiegel te testen, is door naar de A1c-waarden te kijken. A1c is geglycosyleerde hemoglobine. Dit is een eiwit in de rode bloedcellen dat verbinding maakt met glucose. Dit type hemoglobine wordt gebruikt om de glucoseconcentraties te meten. Het meet het percentage hemoglobine dat aan glucose in het bloed is gehecht. Hieruit kun je jouw glucosespiegel afleiden.

Deze methode is een diagnostisch hulpmiddel dat artsen helpt te bepalen of iemand aan diabetes lijdt of niet. Als je diabetes hebt is het een manier om jouw glucosewaarden te controleren en zorg je ervoor dat het goed gaat. Het is een manier om te controleren hoe goed je jouw diabetes beheert.

Wanneer controleer je jouw A1c-waarde?

In tegenstelling tot glucosemeters die je thuis kunt gebruiken om de bloedsuikerspiegel te controleren, is dit een test die alleen op een spreekkamer kan worden gedaan. In tegenstelling tot de thuismethode, meet het uw glucoseniveau gedurende een bepaalde periode. Meestal zullen artsen het gebruiken om uw bloedsuikerspiegel gedurende een periode van 12 weken te zien. In minder ernstige gevallen kan het worden gebruikt om meerdere keren per jaar metingen uit te voeren. Het hangt af van de aanbevelingen van jouw arts op basis van het soort diabetes dat je hebt en de ernst ervan. Voor veel mensen is het slechts een standaardonderdeel van de routinecontrole.

Wat is een normaal A1c-bereik?

Voor een normaal persoon die geen diabetes heeft, moet de bloedsuikerspiegel tussen 5,5 en 6,5 zijn. De waarde van een diabetespatiënt kan variëren van 6,5 tot 8,0. De meeste artsen vinden ongeveer 7 een goede waarde, maar lager is altijd beter. Als het boven de 8,0 komt, kan het gevaarlijk zijn. Deze test is niet zo nauwkeurig als de andere tests die de dagelijkse glucosewaarden meten.

Wat betekent het als je een hoge A1c hebt?

Als jouw A1c-resultaten te hoog zijn, zal jouw arts waarschijnlijk enkele aanbevelingen doen om je levensstijl te veranderen. Een hoge A1c-waarde betekent dat je een hoger risico loopt op complicaties zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, zenuwbeschadiging of blindheid. Mogelijk moet je jouw eetgewoonten aanpassen, afvallen, meer bewegen, stress beter beheersen of andere veranderingen aanbrengen in jouw dagelijks leven.

De A1c-waarde is een test die artsen gebruiken om de bloedsuikerspiegel in de loop van de tijd te meten. Het maakt vaak deel uit van uw reguliere controles en het wordt gebruikt om te zien of je gezond bent en geen complicaties riskeert.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel