Insuline Shock Versus Diabetische Coma

De juiste behandeling van diabetes is om de bloedsuikerspiegel binnen een normaal bereik te houden, ongeveer 80-180 mg/dL glucose in de bloedbaan. De meeste diabetici vechten met insuline tegen verhogingen van de bloedsuikerspiegel, en ook met andere medicijnen tegen diabetes, voeding, lichaamsbeweging en verschillende alternatieve behandelingen. Helaas kan zelfs een goede behandeling van suikerziekte te ver gaan, wat leidt tot een lage bloedsuikerspiegel. Hoge bloedsuikers en lage bloedsuikers zijn even gevaarlijk en kunnen leiden tot coma en uiteindelijk sterfte.

Een te hoge bloedsuikerspiegel kan tot diabetisch coma leiden. Wanneer de bloedsuikerspiegel meer dan 600 mg/dL bereikt, kun je verward, dorstig en misselijk worden, vaak plassen en een snelle hartslag hebben. Uiteindelijk zal dit leiden tot coma en de dood. Noodmaatregelen moeten genomen worden om de bloedsuikerspiegel omlaag te brengen om de homeostase van bloedglucose te herstellen.

Symptomen van diabetische coma

 • Vermoeidheid
 • Frequent urineren
 • Kortademigheid
 • Misselijkheid en overgeven
 • Hoge hartslag
 • Buikpijn
 • Fruitige geur in de adem
 • Droge mond
 • Coma

De keerzijde van te hoge bloedsuikerspiegel en diabetische coma is een laag bloedsuikergehalte of een insuline shock. Bloedsuikerwaarden van minder dan 50 mg/dL kunnen ongemakkelijke symptomen veroorzaken, waaronder de volgende:

 • Vermoeidheid
 • Zweten
 • Trillen
 • Hongergevoel
 • Misselijkheid
 • Snelle of onregelmatige hartslag
 • Spraakproblemen
 • Verwarring
 • Coma

Zoals je kunt zien kan het moeilijk zijn om te bepalen of de bloedsuikerspiegel te hoog of te laag is. Als één van de bovenstaande symptomen zich voordoet, moet je jouw bloedsuiker controleren met een glucosemeter en behandelen volgens het aantal dat op het scherm verschijnt.

Oorzaken van insuline shock en diabetische coma

Zowel insuline shock als diabetische coma zijn een gevolg van het feit dat bloedsuikers niet op normale waarde zijn. Insuline shock is vooral een probleem bij diabetici die insuline nemen of mensen met diabetes type 1. Je kunt jouw insuline-injectie nemen en vervolgens vergeten te eten of te veel sporten, waardoor de suikers opgebrand worden.

Je kunt de hoeveelheid insuline die je moet nemen verkeerd inschatten. De bloedsuikerspiegel daalt en insuline shock kan optreden. Insuline shock is een coma veroorzaakt doordat te weinig suiker de hersenen bereiken.

Helaas hebben sommige diabetici weinig idee van de symptomen die tot een insuline shock leiden en kunnen relatief snel in een coma vallen. In dergelijke gevallen is dringend medische aanpak door paramedici en / of artsen noodzakelijk.

Te veel bloedsuiker in het systeem is even gevaarlijk en wordt voornamelijk gevonden bij diabetici type 1 die geen circulerende insuline hebben.

Type 2 diabetici hebben over het algemeen wel wat insuline in hun lichaam; de cellen zijn er echter resistent tegen en de bloedsuiker blijft in de bloedbaan. Ernstige type 2 diabeten kunnen last hebben van een uitgeputte alvleesklier die niet voldoende insuline uitzet, vergelijkbaar met diabetes type 1. Symptomen zoals hierboven beschreven, waaronder coma, kunnen voorkomen.

Behandeling van insuline shock en diabetische coma

Het doel van deze beide voorwaarden is om de bloedsuikerspiegel snel weer binnen het normale bereik te brengen. Met insuline shock kan dit moeilijk zijn omdat een persoon in coma eenvoudigweg geen orale suikers kan opnemen. Paramedici kunnen glucagon-injecties toedienen aan de bewusteloze patiënt om de bloedsuikers te verhogen. IV vloeistoffen die glucose bevatten, kunnen worden gegeven om de bloedsuikerspiegel nog verder op te voeren. De patiënt zal in het algemeen geleidelijk uit zijn coma komen en zal vervolgens in staat zijn om een ​​maaltijd te eten die de bloedsuikerspiegel kan ondersteunen.

In een diabetisch coma heeft de patiënt te veel suiker en heeft hij insuline nodig om de suiker binnen het normale bereik te brengen. Medische hulp in de vorm van het toedienen van insuline is nodig. Deze medische noodsituatie vereist ziekenhuisopname en intraveneuze insuline om de bloedsuikerspiegel weer binnen het normale bereik te brengen.

Diabetes is een ernstige ziekte en vereist medische aandacht en voorlichting om deze te beheersen en de normale bloedsuikerspiegel te handhaven. Wacht niet tot het te laat is om medisch advies in te winnen en te leren hoe je jouw bloedsuikers kunt behandelen, zodat je een lang en gezond leven kunt leiden.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel