Kan Meditatie Bij Diabetes Helpen

Diabetes is een stoornis van het suikermetabolisme en is gebaseerd op complexe, fundamentele veranderingen in de cellen van het lichaam. Gelukkig is het lichaam nauw verbonden met de hersenen zodat, door middel van praktijken zoals transcendentale meditatie, de hersenen de manier waarop het lichaam op suiker reageert, kunnen beïnvloeden.

De term holistische geneeskunde verwijst naar de behandeling van de persoon als geheel in plaats van simpelweg te focussen op een ziekte die ze kunnen hebben of de symptomen ervan, zoals typisch is in de westerse geneeskunde. Je gaat naar de dokter en hij of zij schrijft medicijnen of eventueel een operatie voor, maar een holistische arts zal alle aspecten van je leven onderzoeken om te bepalen welke gebieden verbeterd moeten worden om je in totale gezondheid te brengen. Holistische geneeskunde biedt alternatieve therapieën, zoals meditatie om de vele problemen aan te pakken die kunnen bijdragen aan en helpen bij het beheer van diabetes type 2.

Gedurende vele honderden jaren hebben oosterse culturen remedies gevonden van natuurlijke methoden die planten voor medicinale doeleinden gebruikten en niet-invasieve praktijken zoals acupunctuur en meditatie om om te gaan met ziekte, mentale en emotionele pijnen en veelvoorkomende kwalen.

Tegenwoordig zijn deze natuurlijke therapieën nog steeds in gebruik en bieden ze broodnodige aanvullende vormen van behandelingsmogelijkheden voor moderne medische zorg.

Transcendente meditatie is een dergelijke optie. Het is een lichaam/geesttechniek met diepe rust van het lichaam met een focus op ademen en opzeggen van mantra’s, zodat je een natuurlijke staat van vrede bereikt. Je lichaam reageert en begint gezonder te functioneren.

Hoe ontwikkelt diabetes zich?

Type 2 diabetes ontwikkelt zich in fasen. In het begin werkt de insulin, die door de pancreas wordt afgegeven, niet efficiënt omdat de cellen in het lichaam het vermogen van insuline verstoren om suiker in de cellen te brengen. De alvleesklier, die verhogingen van de bloedsuikerspiegel blijft detecteren, stoot grotere hoeveelheden insuline uit en raakt daardoor overbelast.

Een overwerkte alvleesklier kan niet zoveel insuline afscheiden als zou moeten en de cellen van de pancreas, die verantwoordelijk zijn voor de productie van insulin, beginnen te falen. Op dat moment werken de medicijnen die de cellen dienen te beschermen tegen insulineresistentie minder goed omdat er minder en minder insuline is om mee te werken.

Hoe kan meditatie helpen?

Onderzoek heeft aangetoond dat transcendente meditatie in staat is om diabetes te helpen, vooral in de vroege stadia. Het helpt de insulineresistentie te verminderen, zodat de cellen de glucose van voedsel binnenkrijgen. Zelfs als er al schade is aangericht aan de alvleesklier, kan meditatie nog steeds invloed uitoefenen op de algehele cellulaire processen die diabetes vormen.

Niemand weet echt hoe je geest in staat is om dit te doen; de oorzaak en het effect zijn echter vastgesteld.

Je kunt natuurlijk en naadloos de rest van jouw lichaam helpen om het te doen met de insuline die door de alvleesklier wordt geproduceerd. Tenzij de alvleesklier onomkeerbaar wordt beschadigd kun je nog steeds transcendente meditatie gebruiken om veranderingen in jouw diabetische toestand te beïnvloeden.

Hoe zit het met stress en diabetes?

Het is bekend dat wanneer het lichaam onder stress staat, het cortisol, epinefrine en norepinefrine uit de bijnieren produceert. Deze stresshormonen maken de interactie tussen insuline en bloedsuiker minder effectief en zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel. Één van de meest voorkomende effecten van transcendente meditatie is het verminderen van stress. De simpele vermindering van stress kan de bijnierhormoonspiegels verlagen en kan de bloedglucoseverhogingen bij diabetes verminderen. Diabetes is dan minder problematisch voor het lichaam.

Cortisolwaarden nemen toe wanneer we onder chronische stress staan ​​en heeft als direct effect dat het de bloedsuikerspiegel verhoogt. Bovendien hebben mensen de neiging om het verkeerde voedsel te eten als ze onder stress staan ​​- voedingsmiddelen die veel vetten en suikers bevatten. We eten ook meer calorieën als we onder druk staan, zodat we aankomen. Obesitas zelf zorgt voor een verslechtering van het patroon van insulineresistentie en verslechtert de diabetes. Meditatie kan stress verminderen, bloedglucosegehalte verlagen, een toename van het welbevinden en een afname van het gewicht veroorzaken.

Als we stress hebben, hebben we ook de neiging om ’s nachts meer te eten. Insulineresistentie is op z´n slechtst rond 3 uur ’s nachts. De bloedsuikerwaarden pieken en worden minder beïnvloed door de medicijnen die voor diabetes worden genomen. Dit betekent dat het beheersen van stress en angst bijzonder belangrijk is bij de behandeling van diabetes. Meditatie kan ons helpen om stressvrij te blijven en kan tegelijkertijd de diabetes onder controle houden. Meditatie zorgt voor een stabiele toestand in het lichaam, zodat onze hormonen en metabolisme beter worden gecontroleerd en we ons ook beter voelen.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit rapport ontdek je 70 praktische tips die je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel