Diabetesmythen en feiten – 3 algemene misvattingen over diabetes

Diabetes is tegenwoordig een groot gezondheidsprobleem in Nederland en België. Er is veel informatie bekend over de ziekte bij artsen en diëtisten, maar helaas worden we ook overspoeld met verkeerde informatie. Hier zijn enkele belangrijke mythen over diabetes en de echte feiten erachter.

Mythe – Diabetes wordt veroorzaakt door het eten van snoep. Het is helemaal niet waar dat het eten van snoep diabetes veroorzaakt. Er is geen verbinding. Waarschijnlijk is de reden dat mensen weten dat diabetes iets te maken heeft met de bloedsuikerspiegel. Snoepjes bevatten veel suiker, dus brengen ze ons lichaam uit balans en dan ben je diabetisch.

Feit: voedingsmiddelen met veel suiker kunnen een risicofactor zijn voor het krijgen van diabetes. We kennen de exacte oorzaken van de ziekte niet, maar we hebben enkele risicofactoren geïdentificeerd. Eén daarvan is dieet. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker, vet, olie, zout of koolhydraten kan je meer kans geven op het ontwikkelen van diabetes. Zelfs diabetici kunnen soms genieten van snoep.

Mythe – Emotionele stress kan tot diabetes leiden. Stress krijgt de schuld van alles deze dagen. Het veroorzaakt kanker, hartaanvallen, angststoornissen, waanzin, huiduitslag en zowat elk ander mentaal of fysiek probleem dat je je kunt voorstellen. Feit is dat stress niets te maken heeft met het ontwikkelen van diabetes.

Feit: als je diabetes hebt, zal jouw arts je vertellen dat je stress moet vermijden. Ze leren je misschien een aantal manieren om er beter mee om te gaan. De reden dat je stress uit je leven moet verwijderen, is dat het problemen veroorzaakt met je bloeddruk en je hart. Diabetes zorgt voor een groter risico op hartproblemen. Het is gewoon een trigger die complicaties kan veroorzaken. Stress heeft dus niets te maken met het ontwikkelen van diabetes, maar als je diabeet bent, kan dit wel het risico op complicaties verhogen.

Mythe – Diabetes is besmettelijk. Deze mythe is gewoon volkomen ongegrond en het is een wonder dat mensen in ons ‘informatietijdperk’ de feiten zouden negeren en het geloven!

Feit – Zoals ik al zei, we weten de exacte oorzaken niet, maar we weten wel dat het niet besmettelijk is. Misschien geloven mensen dit omdat het een link heeft naar genetica. Als je familieleden met diabetes hebt, kun je deze vaker zelf ook ontwikkelen. Er is echter nooit enig bewijs geweest dat je diabetes van iemand kunt krijgen!

Diabetes is een ernstige aandoening en je moet er zoveel mogelijk over te weten komen. Hoe meer je weet, hoe beter je risicofactoren kunt vermijden en jouw kansen om diabetisch te worden verminderen. Geloof alsjeblieft niet wat je hoort of leest zonder een second opinion te vragen van een medische deskundige.

Suikerziekte en Type 2 Diabetes beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit rapport ontdek je 70 praktische tips die je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel