Wie Loopt Het Meeste Risico Op Diabetes?

Diabetes is een groot gezondheidsprobleem voor Nederlanders en Belgen. In de afgelopen jaren zijn ziekten met betrekking tot metabolische problemen in opkomst. Er zijn manieren om de ziekte te behandelen en verdere complicaties te voorkomen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wie er het meeste risico op loopt. Het herkennen van deze risicofactoren kan je helpen om diabetes te voorkomen en dat is de beste behandeling.

Genetische factoren

Als je familieleden met diabetes hebt, loop je een veel hoger risico om het zelf te krijgen. Studies hebben aangetoond dat het hebben van een diabetisch familielid jouw kansen met maar liefst 25% verhoogt. Artsen schatten dat het risico zelfs hoger zou kunnen zijn dan wat de onderzoeken laten zien. Wat dit betekent is dat je extra voorzichtig moet zijn als diabetes in je familie zit. Zelfs op jonge leeftijd zou je je levensstijl moeten veranderen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Onjuist dieet

We eten allemaal veel te veel vet en suikerachtig voedsel. Het is de Westerse manier van leven. Helaas heeft dit consequenties voor velen van ons. Het voedsel dat je het meeste risico op diabetes oplevert, is voedsel dat te veel vet, suiker, koolhydraten en zout bevat. Alcohol, cafeïne en tabak zijn ook risicofactoren. Deze voedingsmiddelen en dranken overweldigen uw pancreas en voorkomen dat deze de insuline afscheidt die jouw lichaam nodig heeft om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

Het is een goed idee om vandaag nog gezond te gaan eten. Kijk hoeveel calorieën je eet en zorg ervoor dat je genoeg verse groenten, fruit en volle granen krijgt. In plaats van witte rijst te eten, schakel over op bruin. Probeer bruine pasta in plaats van de gewone soort, die vol zit met lege koolhydraten. Schakel over van wit naar volkorenbrood. Kijk tenslotte naar je portiegroottes en eet een uitgebalanceerde maaltijd.

Obesitas is een belangrijke factor

Als je te zwaar bent, is dit het grootste risico om diabetes te krijgen. Nogmaals, je legt teveel druk op je pancreas. Jouw lichaam kan mogelijk ook de insuline die het maakt niet gebruiken. Als je 30% lichaamsvet of meer hebt, loop je een ernstig risico en moet je onmiddellijk met jouw dokter spreken. Volg een dieet en bewegingsplan zodat je het risico kunt verminderen.

Leeftijd is belangrijk

Diabetes treft het meest mannen en vrouwen die ouder zijn dan 45. Dit betekent niet dat iemand anders geen diabeet kan zijn, maar als je een oudere man bent, loop je een hoger risico dan anderen. Dit is vooral zo als je niet echt fysiek actief bent.

Eenvoudige veranderingen in levensstijl kunnen het risico op diabetes aanzienlijk verminderen. Houd deze risicofactoren in gedachten en kijk wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je gezond blijft.

De Koude Harde Waarheid Over Diabetes…

diabetes-de-harde-waarheid Door met diabetes te leven en door je voorgeschreven medicatie te nemen, sta je onder de constante dagelijkse dreiging om te sterven aan een hartaanval, beroerte, nierfalen, toegeven aan blindheid, amputaties, neuropathie, hypertensie, zenuwstelsel ziekte, hoog cholesterolgehalte, depressie en in coma raken. Dat zijn ‘slechts’ de bijwerkingen van leven met diabetes.

En wat als we nu de bijwerkingen van je medicatie, die je zouden moeten “helpen”, eraan toevoegen… ; hepatitis, leverproblemen, acidose die binnen enkele uren tot de dood leidt, hartaanvallen, beroerte, verhoogd risico op kanker, verzwakt immuunsysteem, braken, misselijkheid, diarree, hartfalen, enz.

Als je denkt dat het ooit beter zal worden, helaas niet.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het simpelweg behandelen van diabetes met conventionele methoden de ziekte niet stopt. Na verloop van tijd worden diabetici steeds hogere doseringen aan medicatie voorgeschreven. Wanneer deze falen, krijgen ze voorgeschreven insuline-injecties bovenop de medicatie.

Het doet er niet toe of je de aanbevelingen en doseringen van jouw arts exact opvolgt zoals voorgeschreven. Dit is geen kwestie van ALS, maar WANNEER. Je gezondheid zal slechter worden. De medicijnen die je neemt, zullen mislukken. De insuline-injecties die je neemt, zullen ook mislukken.

STOP!

Wanneer je diabetes hebt, kun je gewoon niet op deze manier doorgaan – eerder dan later sterf je ZEKER; van diabetes, de complicaties ervan, of de bijwerkingen van de medicijnen die je neemt. En het zal ook niet stilletjes in je slaap zijn. Met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden terwijl de paramedici al je ribben open breken en je reanimeren zal de hel op aarde zijn.

Wanneer je jouw laatste momenten met buizen en pompen en ventilators beleeft, met ondraaglijke pijn, dan zou je willen dat je er eerder iets aan gedaan had.

Indien jij het goed vindt dat je langzaam je gezichtsvermogen verliest en vervolgens blind wordt omdat diabetes de bloedvaten in je ogen vernietigt, waardoor ze verdorren en sterven, indien jij het prima vindt om 9 jaar eerder te sterven, mogelijk morgen niet wakker te worden, doodvallen op elk moment of jouw benen laten amputeren. Indien jij het prima vindt om jouw kinderen of kleinkinderen niet te zien opgroeien, sluit dan dit artikel en ga verder met hetgeen je tot nu toe aan het doen was.

Wanneer je het anderzijds moe bent om constante je bloedsuikerwaarden te moeten meten, om die vervelende medicatie te nemen, om je constant zorgen te maken over de gezondheidsproblemen die je over een paar jaar te wachten staan.

Wanneer je het beu bent om voorgelogen te worden en klaar bent om eindelijk de waarheid over deze ziekte te ontdekken en te weten te komen hoe tienduizenden type 2 diabetici  hun diabetes volledig hebben omgekeerd, hun bloedsuikerspiegel hebben genormaliseerd en van alle medicatie en injecties afgehaald zijn, klik dan hier en ontdek de alternatieve en natuurlijke therapieën om type 2 diabetes onder controle te houden

 

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit uitgebreid verslag ontdek je ein-de-lijk de alternatieve en natuurlijke therapieën om Type 2 diabetes onder controle te houden en om te keren.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties :