Hoe Suiker Jou Kan Beïnvloeden

Suiker is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de schappen in de winkel en in de fabrieken waar etenswaren gemaakt worden. Maar wat doet suiker eigen voor je gezondheid? Ik ga daar hier verder op in.

De “glycemische index” is een maat voor hoe een bepaald voedsel de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, waarbij aan elk voedsel een genummerde beoordeling wordt toegekend. Hoe lager de beoordeling, hoe trager het absorptie- en verteringsproces, wat zorgt voor een meer geleidelijke, gezondere infusie van suikers in de bloedbaan.

Aan de andere kant betekent een hoge score dat de bloedsuikerspiegel snel wordt verhoogd, wat de pancreas ertoe aanzet insuline af te scheiden om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Deze snelle schommelingen in de bloedsuikerspiegel zijn niet gezond vanwege de stress die ze op het lichaam uitoefenen.

Een van de belangrijkste nadelen van suiker is dat het de insulinespiegel verhoogt, die de afgifte van groeihormonen remt, wat op zijn beurt het immuunsysteem onderdrukt. Dit is niet iets dat je wilt doen als je ziekte wilt vermijden.

Een instroom van suiker in de bloedbaan verstoort de bloedsuikerspiegel van het lichaam, waardoor insuline vrijkomt, wat het lichaam gebruikt om de bloedsuiker op een constant en veilig niveau te houden. Insuline bevordert ook de opslag van vet, zodat wanneer je suiker met veel suiker eet, je plaats maakt voor snelle gewichtstoename en verhoogde triglycerideniveaus, die beide zijn gekoppeld aan hart- en vaatziekten.

Complexe koolhydraten worden langzamer geabsorbeerd, waardoor de invloed op de bloedsuikerspiegel wordt verminderd. De reden dat vrije suiker zo’n effect heeft, is omdat het in zijn vrije vorm is en niet gebonden is aan iets dat de plotselinge stijging van insuline na een zoete snack of drank verklaart. Groenten en fruit hebben wel suiker, maar zijn gebonden aan een verscheidenheid aan vitaminen, mineralen, enzymen en vezels die zorgen voor een natuurlijk verterings- en absorptieproces.

Ons lichaam was nooit bedoeld om suiker in zijn vrije vorm in te nemen!

Pas in de jaren 70 ontdekten onderzoekers dat vitamine C nodig was voor witte bloedcellen, zodat ze konden fagocyteren (vernietigen) aan virussen en bacteriën. Voor witte bloedcellen is een 50 keer hogere concentratie vitamine C in de cel nodig als buiten, zodat ze vitamine C moeten accumuleren.

Glucose en vitamine C hebben vergelijkbare chemische structuren, dus raad eens wat er gebeurt als de suikerspiegel omhoog gaat?

Ze concurreren met elkaar om te worden opgenomen in de cellen van het lichaam. En het ding dat de binnenkomst van glucose in de cellen toestaat, is hetzelfde wat de opname van vitamine C in de cellen toestaat. Als er meer glucose in de buurt is, zal er minder vitamine C in de cel worden toegelaten.

Er is niet veel voor nodig: een bloedsuikerspiegel van 120 vermindert de fagocytische index met 75%. Dus als je suiker eet, bedenk dan dat je immuunsysteem kruipend langzaam gaat worden. Slechts één theelepel suiker zal jouw immuunresistentie tot wel 24 uur met 50% verlagen.

Een ander probleem met frisdranken is de enorme hoeveelheid PHOSPHORUS die erin zit. Grote hoeveelheden fosfor zijn slecht nieuws voor het lichaam omdat ze zich combineren met andere mineralen (zoals calcium) en ze bindenuiteindelijke uitscheiding.

Calcium is een mineraal dat jouw lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft in de bloedbaan voor dagelijks gebruik. Als frisdrank het calcium uit jouw bloedstroom haalt, waar krijgt het lichaam dan het calcium dat het nodig heeft? Het krijgt het van je tanden, botten, haar en nagels! Dit is gedeeltelijk de reden voor de enorme toename van osteoporose in onze samenleving.

“Er zijn veel onderzoeken die zinspelen op het feit dat hoog fosfor en / of fosforzuur (dat voorkomt in vlees en frisdranken) calcium uit de benige structuren (botten, tanden en nagels) haalt bij het proces van vertering en assimilatie. Dit heeft een desastreus effect op de botdichtheid, waardoor de botten poreus en sponsachtig worden.Wanneer calcium uit de botten wordt getrokken, komt het vrij door de nieren, wat resulteert in steenvorming (nierstenen) voordat het wordt uitgescheiden, “The Greenleaves of Barley, Dr. Mary Ruth Swope, 1987

Er is iets dat een “fagocytische index” wordt genoemd en dat je vertelt hoe snel een bepaalde macrofaag of lymfocyt (verschillende soorten immuunsysteemjagercellen) een virus, bacterie of kankercel kan opslurpen. Het was in de jaren 70 dat Linus Pauling zich realiseerde dat witte bloedcellen een hoge dosis vitamine C nodig hebben en dat is toen hij zijn theorie bedacht dat je hoge doses vitamine C nodig hebt om verkoudheid te bestrijden.

Hier komen we een beetje dichter bij de wortels van de ziekte. Het maakt niet uit naar welke ziekte we kijken, of we het nu hebben over een verkoudheid of over hart- en vaatziekten, kanker of osteoporose… de wortel zal altijd op cellulair en moleculair niveau zijn en vaker insuline dan niet heeft er gedeeltelijk mee te maken, zo niet volledig.

De gezondheidsrisico’s die worden veroorzaakt door dagelijkse inname van suiker zijn duidelijk. Het is waargenomen dat eenvoudige suikers astma verergeren, stemmingswisselingen veroorzaken, persoonlijkheidsveranderingen veroorzaken, geestelijke ziekten veroorzaken, zenuwaandoeningen voeden, diabetes leveren, hartziekten, galstenen laten groeien, hypertensie versnellen en artritis.

Omdat geraffineerde voedingssuikers mineralen en vitamines missen, moeten ze uit de micronutriëntenvoorraden van het lichaam putten om te worden gemetaboliseerd in het systeem. Wanneer deze magazijnen zijn opgebruikt, wordt de metabolisatie van cholesterol en vetzuur belemmerd, wat bijdraagt ​​tot hogere triglyceriden in het bloedserum, cholesterol, het bevorderen van obesitas als gevolg van hogere vetzuuropslag rond organen en in sub-huidplooien.

Omdat suiker geen mineralen, vitaminen, vezels bevat en een dusdanig verslechterende invloed heeft op het endocriene systeem, zijn grote onderzoekers en grote gezondheidsorganisaties het erover eens dat de suikerconsumptie één van de drie belangrijkste oorzaken is van degeneratieve ziekte.

Honing is een eenvoudige suiker

Nog even over honging. Er zijn 4 klassen eenvoudige suikers die door de meeste voedingsdeskundigen worden beschouwd als “schadelijk” voor een optimale gezondheid wanneer langdurige consumptie in hoeveelheden van meer dan 15% van de koolhydraatcalorieën wordt ingenomen: sucrose, fructose, honing en mout.

Sommigen van jullie zullen verrast zijn om hier honing te vinden. Hoewel honing een natuurlijke zoetstof is, wordt het als een geraffineerde suiker beschouwd omdat 96% een eenvoudige suiker is: fructose, glucose en sucrose.

Het is geen wonder dat de honingbeer het enige dier is dat in de natuur voorkomt dat een probleem heeft met tandbederf (honing vergaat tand sneller dan tafelsuiker). Honing heeft het hoogste caloriegehalte van alle suikers met 65 calorieën / eetlepel, in vergelijking met de 48 calorieën / eetlepel die te vinden is in tafelsuiker.

De verhoogde calorieën zullen onvermijdelijk verhoogde vetzuren in het bloedserum veroorzaken, evenals gewichtstoename, bovenop het risico op meer gaatjes.

Pesticiden die worden gebruikt op landbouwgewassen en residentiële bloemen zijn gevonden in commerciële honing. Honing kan dodelijk zijn voor een baby wiens niet-rijpe spijsverteringskanalen niet in staat zijn effectief om te gaan met botulinum Spore-groei.

Welke voedingsstoffen of enzymen onbewerkte honing bevat, wordt vernietigd door fabrikanten die het verwarmen om het een duidelijk uiterlijk te geven om de verkoop te verbeteren. Als je honing gaat consumeren, zorg dan dat het rauw en onverwarmd is, dat de imker geen pesticiden gebruikt en zorg ervoor dat de honing een hoge concentratie aan natuurlijke enzymen heeft.

De reden dat honing wordt beschouwd als net zo slecht als suiker is omdat honing vandaag de dag veel, veel verschilt van de honing, zelfs 50 jaar geleden. Met massaproductie, lagere normen, gebrek aan kennis over goede honingkwekerijen, pesticiden, herbiciden, vervuilde lucht, heeft de honing vandaag de meeste helende eigenschappen verloren.

100 jaar geleden werd in Rusland honing alleen op recept in de apotheek gegeven vanwege de enorme helende eigenschappen van veel ziekten en kwalen. Honing die op je schap staat is niets meer dan een suikerachtige siroop ontdaan van alle heilzame enzymen, mineralen en vitamines.

Als je een goede imker kunt vinden die hoogwaardige honing produceert, dan is deze honing beter dan welke zoetstof dan ook, en mag je hem zoveel eten als je wilt.

Hoe beïnvloedt suiker jouw gezondheid:

• Suiker kan het immuunsysteem onderdrukken.
• Suiker kan de mineraalbalans van het lichaam verstoren.
• Suiker kan bijdragen aan hyperactiviteit, angstgevoelens, depressie, concentratieproblemen en humeurigheid bij kinderen.
• Suiker kan een significante stijging van triglyceriden veroorzaken.
• Suiker kan slaperigheid en verminderde activiteit bij kinderen veroorzaken.
• Suiker kan nuttig high density-cholesterol (HDL’s) verminderen.
• Suiker kan een verhoging van schadelijke cholesterol (LDL’s) bevorderen.
• Suiker kan hypoglykemie veroorzaken.
• Suiker draagt ​​bij aan een verzwakte verdediging tegen bacteriële infecties.
• Suiker kan nierschade veroorzaken.
• Suiker kan het risico op coronaire hartziekten verhogen.
• Suiker kan tot chroomdeficiëntie leiden.
• Suiker kan koperdeficiëntie veroorzaken.
• Suiker verstoort de opname van calcium en magnesium.
• Suiker kan nuchtere bloedglucosewaarden verhogen.
• Suiker kan tandbederf bevorderen.
• Suiker kan een zure maag produceren.
• Suiker kan de adrenaline bij kinderen verhogen.
• Suiker kan leiden tot parodontitis.
• Suiker kan het verouderingsproces versnellen, waardoor rimpels en grijs haar ontstaan.
• Suiker kan het totale cholesterol verhogen.
• Suiker kan bijdragen aan gewichtstoename en obesitas.
• Hoge inname van suiker verhoogt het risico op de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
• Suiker kan bijdragen aan diabetes.
• Suiker kan bijdragen aan osteoporose.
• Suiker kan de insulinegevoeligheid verlagen.
• Suiker leidt tot verminderde glucosetolerantie.
• Suiker kan hart- en vaatziekten veroorzaken.
• Suiker kan de systolische bloeddruk verhogen.
• Suiker veroorzaakt voedselallergieën.
• Suiker kan de vorming van vrije radicalen in de bloedbaan veroorzaken.
• Suiker kan tijdens de zwangerschap toxemie veroorzaken.
• Suiker kan bijdragen aan eczeem bij kinderen.
• Suiker kan de pancreas overbelasten en schade aanrichten.
• Suiker kan atherosclerose veroorzaken.
• Suiker kan de binnenkant van de haarvaten beschadigen.
• Suiker kan levercellen doen delen, waardoor de lever groter wordt.
• Suiker kan de hoeveelheid vet in de lever verhogen.
• Suiker kan de niergrootte vergroten en pathologische veranderingen in de nier veroorzaken.
• Suiker kan een depressie veroorzaken.
• Suiker kan de vochtretentie van het lichaam verhogen.
• Suiker kan hormonale onbalans veroorzaken.
• Suiker kan hypertensie veroorzaken.
• Suiker kan hoofdpijn veroorzaken, waaronder migraine.
• Suiker kan een toename van delta-, alfa- en theta-hersengolven veroorzaken, wat het vermogen van de geest om helder te denken kan veranderen.
• Suiker kan de adhesie van bloedplaatjes verhogen, wat het risico op bloedstolsels en beroertes verhoogt.
• Suiker kan de insulinerespons verhogen bij diegenen die veel suiker eten, in vergelijking met een dieet met een laag suikergehalte.
• Suiker verhoogt de bacteriële fermentatie in de dikke darm.

Heb je diabetes dan is het essentieel om een gezond voedingspatroon te hebben om de bloedsuikerspiegel goed te houden. Dit vereist een verandering in eetgewoonten en een constante monitoring van de vooruitgang.

Wat nu?

HFCS (High Fructose) en gewone suiker worden aan meer producten toegevoegd dan je dacht; zoals ketchup, dressings, soepen, sauzen, ontbijtgranen, koekjes en nog veel meer. Lees het etiket van jouw favoriete kruidenierswaren.

Er zijn veel suikeralternatieven op de markt, de beste is naar mijn mening Stevia die van een zoet blad komt. Nu kun je een derivaat vinden van Stevia, Rib-A genaamd, dat niet mag worden gebruikt, alleen hele blad stevia poeder is acceptabel.

Een ander alternatief is rauwe agavesiroop, kokoskristallen, rauwe natuurlijke honing die NIET is gepasteuriseerd of gefilterd. Zodra honing fijn gefilterd en gepasteuriseerd is, verliest het AL zijn gunstige eigenschappen en verandert het in gewone suiker.

Zorg er dus voor dat je altijd het etiket leest!

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel