Hoe Diabetes Jouw Relaties Kan Beïnvloeden

Relaties zijn fragiele dingen. Wanneer twee mensen bij elkaar komen, kunnen er conflicten zijn en sommige relaties worden beïnvloed door de gezondheidsomstandigheden van één of zelfs beide partners. Diabetes type 2 kan een impact hebben op de relatie met jouw partner en zelfs die met familieleden zoals ouders en broers en zussen.

Natuurlijk is diabetes type 2 niet de belangrijkste oorzaak van het uiteenvallen van relaties, maar het is iets dat zijn tol kan eisen. Een van de redenen hiervoor is dat diabetes voornamelijk wordt beheerd door levensstijl keuzes. Het vergt educatie, begrip en opoffering om dergelijke kennis te implementeren, zodat de patiënt een optimale  gezondheid kan behouden.

Partner steun met diabetes

Meestal zal de partner met diabetes, zonder de steun van de gezonde partner, moeite hebben om de veranderingen door te voeren die nodig zijn om de ziekte onder controle te krijgen. Dit geldt voor mensen die getrouwd zijn, samenwonen of een serieuze langdurige relatie hebben. Diabetesbeheersing richt zich op gezonde leefstijlkeuzes en aanpassen van gewoonten die misschien zwaar verankerd zijn. Dit kan een psychologische impact hebben op beide partners.

Degenen met diabetes type 2 kunnen niet eten wat en wanneer ze maar willen. Ze moeten mogelijk ook rook- en drinkgedrag veranderen. Ze moeten daarnaast regelmatig sporten en aandacht besteden aan hun bloedsuikerspiegel.

Dit kan leiden tot problemen in de relatie als de gezonde partner deze veranderingen niet begrijpt of ondersteunt. Een klein voorbeeld is wanneer die partner donuts koopt en deze thuis bewaart, zelfs als dat misschien een verleiding is die de diabetespartner niet nodig heeft. Er moeten offers gebracht worden en beide partners zullen ze moeten maken.

Diabetes en Alcohol in de relatie

Alcohol is misschien een andere kwestie en als drinken regelmatig voorkomt in de relatie, dan zal de plotselinge noodzaak om die gewoonten te verminderen en te veranderen, voor beide partijen stress zorgen. Heb je een partner die niet wil stoppen met drinken of zijn/haar gewoonten niet wil aanpassen om aan jouw behoeften te voldoen, kun je proberen groepsdruk (sociale druk) te gebruiken om de ander ervan te overtuigen dat een paar drankjes laten staan geen pijn zal doen.

Niet alleen kan dit soort niet-ondersteunend gedrag een reden zijn voor woede en pijn bij de diabeet, het kan er ook toe leiden dat ze zich afvragen in hoeverre de ander zich zorgen maakt. En aangezien diabetes kan leiden tot ernstige complicaties, zoals hartaandoeningen, amputaties, blindheid, coma en overlijden, is deze zorg gerechtvaardigd.

Een bepaald niveau van volwassenheid wordt vereist in elke relatie, maar misschien wordt er meer volwassenheid vereist in relaties waarbij een partner te maken heeft met diabetes.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de behoeften van anderen boven zijn of haar eigen behoeften te stellen en deze dynamiek kan aan beide kanten tot gevoelens van wrok leiden.

Begrip en ondersteuning zijn de sleutelwoorden. Degene met diabetes moet begrijpen dat de veranderingen die ze in hun leven moeten aanbrengen invloed zullen hebben op hun partner en natuurlijk moet die partner ook de behoeften van diegene die gediagnosticeerd is, begrijpen en ondersteunen.

Dit vereist opoffering en onbaatzuchtigheid waar niet iedereen mee kan omgaan en het kan degenen die er niet mee om kunnen gaan afschrikken.

Diabetes en Angst en Wrok Gevoelens

Een ander probleem dat kan optreden, is het omgaan met gevoelens van angst, schuld en wrok. Een nieuw gediagnosticeerde persoon kan van nature gevoelens van angst en wrok ervaren bij de diagnoses zelf. Diabetes is eng, want het is de 7e belangrijkste doodsoorzaak. Ze zijn misschien wel boos omdat ze de diagnose hebben en omdat de menselijke natuur doorgaans dicteert dat we slechte gevoelens afvuren op degenen waarvan we het meest houden. Zo staat de andere partner dus gelijk in de vuurlinie.

Het kost echt veel liefde en een zeer slimme partner om te herkennen dat degene met diabetes met intense problemen worstelt+- en om dergelijke aanvallen niet persoonlijk op te pakken. Dit is vaak niet het geval en voortdurende ruzies en gekwetste gevoelens kunnen uiteindelijk resulteren in een breuk.

Goede communicatie over diabetes

Communicatie is de sleutel. Beide partijen moeten open zijn over hoe zij over de situatie denken en elkaar op welke manier dan ook ondersteunen. Soms is het handig om een ​​lijst te maken met de veranderingen die de diabetespatiënt moet aanbrengen en om een ​​geschreven plan te maken over hoe beide partijen ermee zullen omgaan.

Diabetes betekent niet het einde van het leven. Veel van de meer dan 1 miljoen diabetespatiënten in Nederland en België leiden een volkomen normaal en gezond leven. Onderwijs en acceptatie van de veranderingen in de levensstijl helpt enorm.

Praat met je partner; leg de toestand, complicaties en gevolgen uit. Laat zien wat je van hen nodig hebt. Vraag jouw partner wat hij/zij van je nodig heeft. Dit helpt om de communicatielijnen te openen en kan hartpijn voorkomen als het moeilijk wordt.

De Koude Harde Waarheid Over Diabetes…

diabetes-de-harde-waarheid Door met diabetes te leven en door je voorgeschreven medicatie te nemen, sta je onder de constante dagelijkse dreiging om te sterven aan een hartaanval, beroerte, nierfalen, toegeven aan blindheid, amputaties, neuropathie, hypertensie, zenuwstelsel ziekte, hoog cholesterolgehalte, depressie en in coma raken. Dat zijn ‘slechts’ de bijwerkingen van leven met diabetes.

En wat als we nu de bijwerkingen van je medicatie, die je zouden moeten “helpen”, eraan toevoegen… ; hepatitis, leverproblemen, acidose die binnen enkele uren tot de dood leidt, hartaanvallen, beroerte, verhoogd risico op kanker, verzwakt immuunsysteem, braken, misselijkheid, diarree, hartfalen, enz.

Als je denkt dat het ooit beter zal worden, helaas niet.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het simpelweg behandelen van diabetes met conventionele methoden de ziekte niet stopt. Na verloop van tijd worden diabetici steeds hogere doseringen aan medicatie voorgeschreven. Wanneer deze falen, krijgen ze voorgeschreven insuline-injecties bovenop de medicatie.

Het doet er niet toe of je de aanbevelingen en doseringen van jouw arts exact opvolgt zoals voorgeschreven. Dit is geen kwestie van ALS, maar WANNEER. Je gezondheid zal slechter worden. De medicijnen die je neemt, zullen mislukken. De insuline-injecties die je neemt, zullen ook mislukken.

STOP!

Wanneer je diabetes hebt, kun je gewoon niet op deze manier doorgaan – eerder dan later sterf je ZEKER; van diabetes, de complicaties ervan, of de bijwerkingen van de medicijnen die je neemt. En het zal ook niet stilletjes in je slaap zijn. Met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden terwijl de paramedici al je ribben open breken en je reanimeren zal de hel op aarde zijn.

Wanneer je jouw laatste momenten met buizen en pompen en ventilators beleeft, met ondraaglijke pijn, dan zou je willen dat je er eerder iets aan gedaan had.

Indien jij het goed vindt dat je langzaam je gezichtsvermogen verliest en vervolgens blind wordt omdat diabetes de bloedvaten in je ogen vernietigt, waardoor ze verdorren en sterven, indien jij het prima vindt om 9 jaar eerder te sterven, mogelijk morgen niet wakker te worden, doodvallen op elk moment of jouw benen laten amputeren. Indien jij het prima vindt om jouw kinderen of kleinkinderen niet te zien opgroeien, sluit dan dit artikel en ga verder met hetgeen je tot nu toe aan het doen was.

Wanneer je het anderzijds moe bent om constante je bloedsuikerwaarden te moeten meten, om die vervelende medicatie te nemen, om je constant zorgen te maken over de gezondheidsproblemen die je over een paar jaar te wachten staan.

Wanneer je het beu bent om voorgelogen te worden en klaar bent om eindelijk de waarheid over deze ziekte te ontdekken en te weten te komen hoe tienduizenden type 2 diabetici  hun diabetes volledig hebben omgekeerd, hun bloedsuikerspiegel hebben genormaliseerd en van alle medicatie en injecties afgehaald zijn, klik dan hier en ontdek de alternatieve en natuurlijke therapieën om type 2 diabetes onder controle te houden

 

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit uitgebreid verslag ontdek je ein-de-lijk de alternatieve en natuurlijke therapieën om Type 2 diabetes onder controle te houden en om te keren.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties :