Een manier om jouw bloedsuikerspiegel te testen, is door naar de A1c-waarden te kijken. A1c is geglycosyleerde hemoglobine. Dit is een eiwit in de rode bloedcellen dat verbinding maakt met glucose. Dit type hemoglobine wordt gebruikt om de glucoseconcentraties te meten. Het meet het percentage hemoglobine dat aan glucose in het bloed is gehecht. Hieruit kun je jouw glucosespiegel afleiden.
Deze methode is een diagnostisch hulpmiddel dat artsen helpt te bepalen of iemand aan diabetes lijdt of niet. Als je diabetes hebt is het een manier om jouw glucosewaarden te controleren en zorg je ervoor dat het goed gaat. Het is een manier om te controleren hoe goed je jouw diabetes beheert.
Wanneer controleer je jouw A1c-waarde?
In tegenstelling tot glucosemeters die je thuis kunt gebruiken om de bloedsuikerspiegel te controleren, is dit een test die alleen op een spreekkamer kan worden gedaan. In tegenstelling tot de thuismethode, meet het uw glucoseniveau gedurende een bepaalde periode. Meestal zullen artsen het gebruiken om uw bloedsuikerspiegel gedurende een periode van 12 weken te zien. In minder ernstige gevallen kan het worden gebruikt om meerdere keren per jaar metingen uit te voeren. Het hangt af van de aanbevelingen van jouw arts op basis van het soort diabetes dat je hebt en de ernst ervan. Voor veel mensen is het slechts een standaardonderdeel van de routinecontrole.
Wat is een normaal A1c-bereik?
Voor een normaal persoon die geen diabetes heeft, moet de bloedsuikerspiegel tussen 5,5 en 6,5 zijn. De waarde van een diabetespatiënt kan variëren van 6,5 tot 8,0. De meeste artsen vinden ongeveer 7 een goede waarde, maar lager is altijd beter. Als het boven de 8,0 komt, kan het gevaarlijk zijn. Deze test is niet zo nauwkeurig als de andere tests die de dagelijkse glucosewaarden meten.
Wat betekent het als je een hoge A1c hebt?
Als jouw A1c-resultaten te hoog zijn, zal jouw arts waarschijnlijk enkele aanbevelingen doen om de levensstijl te veranderen. Een hoge A1c-waarde betekent dat je een hoger risico loopt op complicaties zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, zenuwbeschadiging of blindheid. Mogelijk moet je jouw eetgewoonten aanpassen, afvallen, meer bewegen, stress beter beheersen of andere veranderingen aanbrengen in jouw dagelijks leven.
De A1c-waarde is een test die artsen gebruiken om de bloedsuikerspiegel in de loop van de tijd te meten. Het maakt vaak deel uit van uw reguliere controles en het wordt gebruikt om te zien of je gezond bent en geen complicaties riskeert.
De Koude Harde Waarheid Over Diabetes…
Door met diabetes te leven en door je voorgeschreven medicatie te nemen, sta je onder de constante dagelijkse dreiging om te sterven aan een hartaanval, beroerte, nierfalen, toegeven aan blindheid, amputaties, neuropathie, hypertensie, zenuwstelsel ziekte, hoog cholesterolgehalte, depressie en in coma raken. Dat zijn ‘slechts’ de bijwerkingen van leven met diabetes.
En wat als we nu de bijwerkingen van je medicatie, die je zouden moeten “helpen”, eraan toevoegen… ; hepatitis, leverproblemen, acidose die binnen enkele uren tot de dood leidt, hartaanvallen, beroerte, verhoogd risico op kanker, verzwakt immuunsysteem, braken, misselijkheid, diarree, hartfalen, enz.
Als je denkt dat het ooit beter zal worden, helaas niet.
Het is wetenschappelijk bewezen dat het simpelweg behandelen van diabetes met conventionele methoden de ziekte niet stopt. Na verloop van tijd worden diabetici steeds hogere doseringen aan medicatie voorgeschreven. Wanneer deze falen, krijgen ze voorgeschreven insuline-injecties bovenop de medicatie.
Het doet er niet toe of je de aanbevelingen en doseringen van jouw arts exact opvolgt zoals voorgeschreven. Dit is geen kwestie van ALS, maar WANNEER. Je gezondheid zal slechter worden. De medicijnen die je neemt, zullen mislukken. De insuline-injecties die je neemt, zullen ook mislukken.
STOP!
Wanneer je diabetes hebt, kun je gewoon niet op deze manier doorgaan – eerder dan later sterf je ZEKER; van diabetes, de complicaties ervan, of de bijwerkingen van de medicijnen die je neemt. En het zal ook niet stilletjes in je slaap zijn. Met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden terwijl de paramedici al je ribben open breken en je reanimeren zal de hel op aarde zijn.
Wanneer je jouw laatste momenten met buizen en pompen en ventilators beleeft, met ondraaglijke pijn, dan zou je willen dat je er eerder iets aan gedaan had.
Indien jij het goed vindt dat je langzaam je gezichtsvermogen verliest en vervolgens blind wordt omdat diabetes de bloedvaten in je ogen vernietigt, waardoor ze verdorren en sterven, indien jij het prima vindt om 9 jaar eerder te sterven, mogelijk morgen niet wakker te worden, doodvallen op elk moment of jouw benen laten amputeren. Indien jij het prima vindt om jouw kinderen of kleinkinderen niet te zien opgroeien, sluit dan dit artikel en ga verder met hetgeen je tot nu toe aan het doen was.
Wanneer je het anderzijds moe bent om constante je bloedsuikerwaarden te moeten meten, om die vervelende medicatie te nemen, om je constant zorgen te maken over de gezondheidsproblemen die je over een paar jaar te wachten staan.
Wanneer je het beu bent om voorgelogen te worden en klaar bent om eindelijk de waarheid over deze ziekte te ontdekken en te weten te komen hoe tienduizenden type 2 diabetici hun diabetes volledig hebben omgekeerd, hun bloedsuikerspiegel hebben genormaliseerd en van alle medicatie en injecties afgehaald zijn, klik dan hier en ontdek de alternatieve en natuurlijke therapieën om type 2 diabetes onder controle te houden…
Vitale groetjes,
Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet
P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit uitgebreid verslag ontdek je ein-de-lijk de alternatieve en natuurlijke therapieën om Type 2 diabetes onder controle te houden en om te keren.
Deel desgewenst dit artikel
Referenties :
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21656330
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23320491
- http://care.diabetesjournals.org/content/17/12/1469.short
- https://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060115182443.htm
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16873779
- http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa012512