5 Tips Om Diabetes Complicaties Te Voorkomen

Je kunt gelukkig en gezond leven met diabetes als je weet hoe je het moet doen. Mensen met deze ziekte leven langer dan ooit tevoren en halen meer uit het leven.

Er is ook een afname van hartziekten, blindheid, nierziekten, zenuwbeschadiging en andere kwalen die daardoor kunnen ontstaan. Dit komt omdat ze gezond blijven en leren hoe ze complicaties kunnen voorkomen.

Hier zijn 5 dingen die je kunt doen om jezelf fit te houden.

1. Beheer jouw levensstijl en stop complicaties

Als je de diagnose diabetes hebt, kun je het je niet langer veroorloven om zorgeloos met je gezondheid om te gaan. Leer over voeding en begin met een uitgebalanceerd dieet. Zorg voor beweging en houd je gewicht laag. Houd de bloedsuikerspiegel in de gaten en leer stress te verminderen. Jouw arts, verpleegkundige en diëtist zijn er om te helpen. Ze zijn je gezonde levensstijlteam.

2. Plan periodieke fysieke en oogonderzoeken

Om complicaties te verslaan voordat ze beginnen, moet je de dingen in de gaten houden. Regelmatig naar de dokter gaan is belangrijk, zodat ze op problemen kunnen letten. Je kunt niet wachten tot de symptomen zich al beginnen te ontwikkelen of tot het te laat is. Ga niet pas naar de dokter als je je slecht voelt. Plan reguliere afspraken en laat de arts je in de gaten houden.

3. Herken waarschuwingssignalen en krijg snel hulp

Doe je huiswerk en ken alle waarschuwingssignalen die je moet kennen. Let op gevoelloosheid, pijn, onjuiste genezing van snijwonden, spierzwakte, visuele problemen of andere vreemde dingen. Bij het eerste teken van iets buitengewoons, raadpleeg onmiddellijk jouw arts.

4. Alle dingen met mate

Vermijd vette voedingsmiddelen, zetmeelrijke voedingsmiddelen, zout, suiker en al het andere wat jouw arts je aanraadt om weg van te blijven. Alcohol is oke maar slechts af en toe en met mate. Drink niet overmatig en drink niet op een lege maag. Als je een roker bent, stop dan. Vraag jouw arts welke voedingsmiddelen en dranken je moet vermijden en hoeveel te veel is. De sleutel tot een gezond dieet is om alles met mate te gebruiken

5. Neem dagelijks een aspirine

Als je diabetes hebt moet je elke dag één aspirine innemen. De reden is dat het het risico op een beroerte of een hartaanval aanzienlijk vermindert. Dit is een tip die artsen vaak geven aan mensen met diabetes om zo complicaties te voorkomen.

Je kunt een gezond, gelukkig leven hebben met diabetes. Leven met de ziekte betekent het in toom houden van de ziekte en de complicaties vermijden die het kan veroorzaken.

De Koude Harde Waarheid Over Diabetes…

diabetes-de-harde-waarheid Door met diabetes te leven en door je voorgeschreven medicatie te nemen, sta je onder de constante dagelijkse dreiging om te sterven aan een hartaanval, beroerte, nierfalen, toegeven aan blindheid, amputaties, neuropathie, hypertensie, zenuwstelsel ziekte, hoog cholesterolgehalte, depressie en in coma raken. Dat zijn ‘slechts’ de bijwerkingen van leven met diabetes.

En wat als we nu de bijwerkingen van je medicatie, die je zouden moeten “helpen”, eraan toevoegen… ; hepatitis, leverproblemen, acidose die binnen enkele uren tot de dood leidt, hartaanvallen, beroerte, verhoogd risico op kanker, verzwakt immuunsysteem, braken, misselijkheid, diarree, hartfalen, enz.

Als je denkt dat het ooit beter zal worden, helaas niet.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het simpelweg behandelen van diabetes met conventionele methoden de ziekte niet stopt. Na verloop van tijd worden diabetici steeds hogere doseringen aan medicatie voorgeschreven. Wanneer deze falen, krijgen ze voorgeschreven insuline-injecties bovenop de medicatie.

Het doet er niet toe of je de aanbevelingen en doseringen van jouw arts exact opvolgt zoals voorgeschreven. Dit is geen kwestie van ALS, maar WANNEER. Je gezondheid zal slechter worden. De medicijnen die je neemt, zullen mislukken. De insuline-injecties die je neemt, zullen ook mislukken.

STOP!

Wanneer je diabetes hebt, kun je gewoon niet op deze manier doorgaan – eerder dan later sterf je ZEKER; van diabetes, de complicaties ervan, of de bijwerkingen van de medicijnen die je neemt. En het zal ook niet stilletjes in je slaap zijn. Met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden terwijl de paramedici al je ribben open breken en je reanimeren zal de hel op aarde zijn.

Wanneer je jouw laatste momenten met buizen en pompen en ventilators beleeft, met ondraaglijke pijn, dan zou je willen dat je er eerder iets aan gedaan had.

Indien jij het goed vindt dat je langzaam je gezichtsvermogen verliest en vervolgens blind wordt omdat diabetes de bloedvaten in je ogen vernietigt, waardoor ze verdorren en sterven, indien jij het prima vindt om 9 jaar eerder te sterven, mogelijk morgen niet wakker te worden, doodvallen op elk moment of jouw benen laten amputeren. Indien jij het prima vindt om jouw kinderen of kleinkinderen niet te zien opgroeien, sluit dan dit artikel en ga verder met hetgeen je tot nu toe aan het doen was.

Wanneer je het anderzijds moe bent om constante je bloedsuikerwaarden te moeten meten, om die vervelende medicatie te nemen, om je constant zorgen te maken over de gezondheidsproblemen die je over een paar jaar te wachten staan.

Wanneer je het beu bent om voorgelogen te worden en klaar bent om eindelijk de waarheid over deze ziekte te ontdekken en te weten te komen hoe tienduizenden type 2 diabetici  hun diabetes volledig hebben omgekeerd, hun bloedsuikerspiegel hebben genormaliseerd en van alle medicatie en injecties afgehaald zijn, klik dan hier en ontdek de alternatieve en natuurlijke therapieën om type 2 diabetes onder controle te houden

 

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

 

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit uitgebreid verslag ontdek je ein-de-lijk de alternatieve en natuurlijke therapieën om Type 2 diabetes onder controle te houden en om te keren.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties :