Zoete Troep – KHO – Nieuwsbrief

Aspartaam ​​is 100 keer zoeter dan suiker, maar wordt in verband gebracht met meer dan 90 verschillende bijwerkingen!

Zoete troep dus…

Denk aan bijwerkingen als hersentumoren, toevallen, gewrichtsproblemen en zelfs de dood! Deze en vele andere gevaarlijke bijwerkingen komen van dit veelgebruikte kunstmatige zoetmiddel met een vreselijke geschiedenis van slecht onderzoek, cover-ups en andere onzin. Maar dit alles stopt het binnendringen van dit gif in duizenden verschillende voedingsmiddelen en dranken die we elke dag eten niet.

In 1965, toen mensen protesteerden tegen de oorlog in Vietnam en rockten met de Rolling Stones, Bob Dylan en Jimi Hendrix, struikelde wetenschapper James Schlatter over één van de meest gebruikte en geaccepteerde chemische rumcocktails van vandaag: aspartaam.

Hij was met een chemische verbinding (aspartylfenylalanine-methylester) bezig en morste een deel van het poeder op zijn vingers . Hij besefte niet dat hij zijn vingers per ongeluk likte en merkte de zoete smaak op.

Vier jaar later, in 1969, rapporteerde het Journal of the American Chemical Society over aspartaam, waarin ze de “toevallige ontdekking van een organische verbinding met een diepe sucrose (tafelsuiker) achtige smaak bespraken.”

Suikerachtige smaak is een understatement. Aspartaam ​​is 100 tot 200 keer zoeter dan suiker, afhankelijk van de concentratie. Maar wat is precies dit chemische zoetmiddel?

Zoete troep

Of je het nu hebt over de kleine gele pakketten van Equal of NutraSweet, aspartaam ​​blijft een laboratoriumcreatie. Het is samengesteld uit drie elementen: asparaginezuur (40 procent), fenylalanine (50 procent) en methanol (10 procent).

Zowel asparaginezuur als fenylalamine zijn aminozuren, wat goed klinkt, toch? Niet echt. Kijk, asparaginezuur is een bekend excitotoxine, wat betekent dat het je zenuwstelsel stimuleert.

Fenylalanine is de voorloper van tyrosine, dat wordt gebruikt om exciterende neurotransmitters te maken. (Zie je hier een patroon?) Excitatorische zenders activeren je en versnellen proces in je lichaam.

Voeg nu de methanol toe. Methanol wordt gebruikt om formaldehyde te maken, een kleurloos, giftig gas. Het wordt vaak gebruikt om harslijmen, verf, ontsmettingsmiddelen en balsemvloeistof te maken. Ah, ja. En als je het puur drinkt, kun je blind worden.

Meng ze allemaal samen en deze combinatie blijkt krachtige opwekkende effecten op de chemie van de hersenen te hebben, wat vaak leidt tot een hele reeks gezondheidsproblemen, waaronder hoofdpijn, duizeligheid, angst en depressie.

Het is duidelijk dat het antwoord op “is aspartaam ​​veilig” een volmondig NEE is. Dus hoe komt het dat aspartaam ​​zelfs legaal is? Slimme manoeuvres lijkt het antwoord te zijn.

Snel vooruit naar 1996, toen aspartaam ​​algemene goedkeuring kreeg als een “algemene zoetstof”, ondanks de voortdurende bezorgdheid over het dagelijkse, langdurige gebruik en de lange lijst met bijwerkingen.

Dit is met name vreemd als je bedenkt dat 75 procent van alle bijwerkingen van voedingsadditieven te wijten zijn aan aspartaam!

Dankzij de Freedom of Information Act zijn we verplicht om een ​​lijst met reacties en gerelateerde aspartaam-bijwerkingen bij te houden. Dit zijn:

  • Dood
  • Hoofdpijn en epileptische aanvallen
  • Zicht verlies
  • Epileptische aanvallen
  • Gehoorverlies
  • Gewrichtspijn
  • Ademhalingsproblemen

En deze problemen zijn mild in vergelijking met de andere gevaren van de consumptie van aspartaam. Blijkbaar zijn veel aandoeningen verergerd of zelfs veroorzaakt door aspartaam, waaronder kanker, hersentumoren, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

Hoe zit het met Splenda?

Het wordt op de markt gebracht als “natuurlijk” en “gemaakt van suiker.” Vuil is ook natuurlijk en arseen en lood, etc. maar dat betekent niet dat we het moeten inslikken! Het bedriegen van marketingtactieken heeft mensen doen geloven dat deze giftige stof veilig is om te eten. Splenda is gemaakt van sucralose dat een natuurlijke suiker is, maar na zware bewerking is er helemaal niets over dat op suiker lijkt. Het is een chemisch gemaakte synthetische verbinding, gemodificeerd door toevoeging van chlooratomen aan suiker.

De fabrikant van Splenda beweert dat het aan sucralose toegevoegde chloor vergelijkbaar is met het chlooratoom in het zout (NaCl) molecuul. Wanneer gecombineerd met natrium, vormt chloor een onschadelijke “ionische binding” om tafelzout te verkrijgen. Sucralose makers wijzen er vaak op om de veiligheid te verdedigen. Blijkbaar hebben ze dag 2 van Scheikunde 101 gemist – de dag dat ze lesgaven over ‘covalente’ bindingen. In tegenstelling tot ionische bindingen zijn covalentgebonden chloorverbindingen niet bedoeld voor het menselijk lichaam. Sucralose is covalent gebonden aan chloor en veel meer aan inname kleine hoeveelheden gechloreerde pesticiden, maar we zullen nooit het echte kwaad weten, zonder langdurig, onafhankelijk menselijk onderzoek. Sucralose werd overigens in de jaren 70 ontdekt door onderzoekers die op zoek waren naar een nieuw bestrijdingsmiddel. Pas toen de jonge wetenschapper die hem ontwikkelde per ongeluk zijn nieuwe “insecticide” proefde, leerde hij dat het zoet was.

Bestrijdingsmiddelen zijn niet zo verkoopbaar als voedingsproducten, maar een caloriearme zoetstof met zo’n onschuldige naam als ‘Splenda’ zeker wel. Dit synthetische product was ooit iets dat insecten doodde en als het beestjes doodt, lijkt het ook voor de mens behoorlijk gevaarlijk te zijn.

Klinkt het als iets dat je wilt drinken of eten?

Zelfs de studies die door de fabrikanten van Splenda worden gefinancieerd, brengen rillingen over mijn rug (meestal zijn deze onderzoeken uiterst zorgvuldig uitgevoerd, zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd om het product in het gunstigste licht te laten zien met slechts positieve voordelen. Toch bleken er nog steeds enge bijwerkingen te zijn) .

Hun studies toonden aan dat dieren die Splenda kregen toegediend gruwelijke bijwerkingen hadden, zoals vergrote levers, nieren en gekrompen thymusklieren. Het gekke deel is dat dit korte-termijnstudies waren; kun je je voorstellen wat er op de lange termijn zou gebeuren?

Er zijn geen lange-termijn studies over Splenda ooit uitgevoerd behalve één: jij! Het lijkt erop dat we de cavia’s zijn die al deze verschillende chemicaliën proberen en wat zijn de resultaten? Obesitas, kanker, diabetes, hartziekte en elke afzonderlijke ziekte stijgt jaar na jaar.

De volgende symptomen zijn waargenomen binnen 24 uur na het eten van Splenda-producten:

  • Roodheid, jeuk, zwelling, blaarvorming, korstvorming, huiduitslag, uitbarstingen of netelroos. Dit is het meest voorkomende allergische symptoom dat mensen hebben.
  • Piepende ademhaling, benauwdheid, hoesten of kortademigheid.
  • Zwelling van het gezicht, oogleden, lippen, tong of keel; hoofdpijn en migraine.
  • Verstopte neus, loopneus, niezen.
  • Rode, jeukende, gezwollen of waterige ogen.
  • Opzwellen, gas, pijn, misselijkheid, braken, diarree of bloederige diarree.
  • Hartkloppingen.
  • Gewrichtspijn.
  • Angst, duizeligheid, depressie.

Hoewel Splenda niet zo giftig is als aspartaam, is het niet iets dat geschikt is voor consumptie, tenzij je ziek en te zwaar wilt zijn. Er zijn tal van andere suikervervangers die geen andere bijwerkingen hebben dan positieve, de beste zijn Stevia en rauwe ongepasteuriseerde honing.

Suikervrij voedsel dat je zou moeten vermijden:
o Light frisdrank
o Suikervrije sportdranken
o Suikervrije snacks en desserts
o Suikervrij ijs
o Suikervrije jam, pindakaas etc
o Suikervrije kauwgom
o Suikervrije snoepjes
o Alles dat zegt “suikervrij” bevat gegarandeerd één of meer van deze kunstmatige zoetstoffen

Weet wat je eet/drinkt…

Vitale Groetjes,

Katja Callens
Coaching “Keer-Het-Om” Plan

 

 

 

Deel desgewenst dit artikel.

Referenties:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21656330
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23320491
3. http://care.diabetesjournals.org/content/17/12/1469.short
4. http://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060115182443.htm
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16873779
6. http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/13590849409003592
7. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa012512
8. http://www.cms.gov/Newsroom/MediaReleaseDatabase/Press-releases/2014-Press-releases-items/2014-09-30.html
9. http://www.dailymail.co.uk/health/article-461350/Could-change-diet-reverse-diabetes.html
10. http://www.pritikin.com/pritikin-center-explore-the-resort/your-experience/your-results.html
11. http://ajcn.nutrition.org/content/32/11/2312.abstract
12. http://spectrum.diabetesjournals.org/content/25/1/38.full and http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19766762?dopt=Abstract
13. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/
14. http://hortsci.ashspublications.org/content/25/12/1488.full.pdf
15. http://ajcn.nutrition.org/content/88/4/1119.full
16. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12372158?dopt=Abstract
17. http://ajcn.nutrition.org/content/70/3/532s.full
18. http://care.diabetesjournals.org/content/23/10/1461.full.pdf+html
19. http://ajcn.nutrition.org/content/56/4/671.full.pdf+html
20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8880292