Zijn Calorieën De Vijand?

Calorieën, calorieën, calorieën, het is het enige dat iedereen denkt te kunnen missen. Met betrekking tot gewichtsverlies heeft een studie in China enkele interessante conclusies getrokken. De onderzoekers dachten dat China een voedselprobleem had, dat het gevoelig was voor hongersnoden en dat er feitelijk niet genoeg calorieën waren voor iedereen. Hoewel China in de afgelopen vijftig jaar behoorlijk wat voedingsproblemen heeft gehad, leerde het onderzoeksteam dat deze opvattingen over calorie-inname volledig verkeerd waren.

Ze vergeleken de calorieëninname in China en Amerika. Om het enorme verschil in calorie-inname en -uitgaven te bekijken, verdeelden ze de Chinezen in vijf groepen op basis van hun fysieke activiteit in overeenstemming met die in de VS. Ze berekenden de calorie-inname van de minst actieve Chinees, wat een kantoormedewerker zou evenaren en vergeleken deze met de gemiddelde Amerikaan. Wat ze vonden was best schokkend.

De gemiddelde calorie-inname, per kilogram lichaamsgewicht, was 30% hoger onder de minst actieve Chinezen dan onder gemiddelde Amerikanen. Toch was hun lichaamsgewicht 20% lager. Hoe kan het dat ze veel meer calorieën eten en toch slanker zijn?

Interpretatie

Welnu, er kunnen een paar verklaringen zijn. Sommigen zeggen misschien dat ze een hoog metabolisme hebben, of dat “het in hun genen zit”. Dat zijn mensen die lijken te kunnen eten wat ze willen en toch niet aankomen. Daarnaast zijn er velen die moeten opletten op wat ze in de mond stoppen, anders zullen de kilo’s snel aankomen. Dit is een eenvoudige interpretatie.

Het onderzoeksteam van China Study had een veel complexere en veelomvattender interpretatie op basis van eigen onderzoek en studies van anderen. De reden erachter is interessanter. Mensen die een vetrijk eiwitrijk dieet volgen, houden eenvoudig meer calorieën vast dan ze nodig hebben en slaan ze op als lichaamsvet op, op al die prachtige plaatsen zoals onze billen, buik en dijen.

En hoewel er maar heel weinig calorieën nodig zijn voor een aanzienlijke gewichtstoename (zelfs een extra vijftig calorieën per dag kan leiden tot een extra tien pond per jaar, en uiteindelijk vijftig pond in slechts vijf jaar), zijn onze pogingen van caloriebeperkingen onnauwkeurig en onverstandig.

Of we het nu doen door koolhydraten of vet te beperken. Ondanks alle kortetermijn calorische beperkingsregimes, zal ons lichaam altijd beslissen wat het met die calorieën wil doen door zijn eigen zeer fijne mechanismen.

Het lichaam heeft enorm ingewikkelde manieren waarop het calorieën gebruikt en energie door het lichaam verdeelt. Het enige wat we kunnen doen, is het eten van het juiste soort voedsel dat het lichaam in staat stelt om de calorieën goed af te scheiden, weg van lichaamsvet.

Dan kan het lichaam het gebruiken voor meer wenselijke acties, zoals ons lichaam warm houden, het metabolisme efficiënt uitvoeren en ondersteunen en het aanmoedigen van fysieke activiteit. Het lichaam weet hoe we de calorieën moeten gebruiken; het enige dat we moeten doen is de juiste brandstof leveren.

Hier is het verbazingwekkende gedeelte; calorieën in de vorm van vet of eiwit worden opgeslagen als vet, maar calorieën in de vorm van plantaardig voedsel worden gebruikt en “verloren” als lichaamswarmte! Zou je niet liever hebben dat je calorieën opgebruikt worden als lichaamswarmte in plaats van opgeslagen als vet?

De gegevens uit de China Study laten dit zien. Chinezen consumeren meer calorieën, maar omdat ze meer lichamelijk actief zijn en vanwege hun vetarme, eiwitarme diëten, verplaatsen ze hun caloriemetabolisme van vetopslag naar verbranding als lichaamswarmte.

Dezelfde trend werd waargenomen bij proefdieren die een eiwitrijk dieet kregen. Ze verbruikten routinematig meer calorieën, kregen minder gewicht, verbrandden meer calorieën als lichaamswarmte en deden zelfs nog veel vaker vrijwillig hun uiterste best, terwijl ze veel minder kanker hadden dan dieren die een standaard dieet volgden!

Observatie toont aan dat mensen die een vetarm, eiwitarm eetpatroon hebben die voornamelijk bestaat uit plantaardig voedsel, veel minder moeite hebben met gewichtsproblemen en veel gezonder zijn dan hun tegenhangers.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven. suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit rapport ontdek je 70 praktische tips die je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel