Suikerziekte en Medische Behandeling

Als je een diabeet bent, zal jouw arts je nooit vertellen dat de meeste gevallen van diabetes te genezen zijn. Als je zelfs het woord ‘genezen’ noemt, zal hij waarschijnlijk overstuur en irrationeel reageren.

Zijn medische schoolopleiding stelt hem alleen in staat om te reageren met het woord “behandeling”. Voor hem bestaat het woord “genezen” niet. Diabetes is in zijn moderne epidemische vorm een ​​geneesbare ziekte en is dat al minstens 40 jaar.

Jouw arts zal ook nooit vertellen dat, op een bepaald moment beroertes, beide ischemische en hemorragische, hartfalen als gevolg van neuropathie evenals zowel ischemische en hemorragische coronaire events, obesitas, atherosclerose, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, verhoogde triglyceriden, impotentie , retinopathie, nierfalen, leverfalen, polycysteus ovarium syndroom, verhoogde bloedsuikerspiegel, systemische candida, gestoorde stofwisseling van koolhydraten, slechte wondgenezing, gestoorde vetstofwisseling, perifere neuropathie evenals veel meer van de hedendaagse schandelijk epidemie aandoeningen, ooit gezien werden als symptomen van diabetes.

Als je diabetes hebt en afhankelijk bent van de reguliere medische behandeling, zul je vroeg of laat één of meer van de symptomen ervaren naarmate de ziekte verslechtert. Het is nu gebruikelijk om te verwijzen naar deze symptomen als onafhankelijke ziektes met aparte, niet-gerelateerde behandelingen van concurrerende medisch specialisten.

Het is waar dat veel van deze symptomen kunnen en soms het gevolg zijn van andere oorzaken; Maar het is ook waar dat dit feit gebruikt wordt om de oorzakelijke rol van diabetes te verhullen en te dure, ineffectieve behandelingen voor deze symptomen te rechtvaardigen.

Orthodoxe medische behandeling

Na de diagnose van diabetes bestaat de moderne orthodoxe medische behandeling uit orale hypoglykemische middelen of insuline.

Orale hypoglycemische middelen

In 1955 werden orale hypoglycemische geneesmiddelen geïntroduceerd. Momenteel beschikbare orale hypoglycemische middelen vallen in vijf classificaties volgens hun biofysische werkingswijze.

Deze klassen zijn: biguaniden; glucosidaseremmers; meglitiniden; sulfonylurea; en thiazolidinedionen.

De biguaniden verlagen de bloedsuikerspiegel op drie manieren. Ze remmen de normale afgifte van de glucoseopslag in de lever, ze verstoren de intestinale absorptie van glucose uit ingenomen koolhydraten en er wordt gezegd dat ze de perifere opname van glucose verhogen.

De glucosidaseremmers zijn ontworpen om de amylase-enzymen geproduceerd door de pancreas te remmen en die essentieel zijn voor de vertering van koolhydraten. De theorie is dat als de vertering van koolhydraten wordt geremd, de bloedsuikerspiegel niet kan worden verhoogd.

De meglitiniden zijn ontworpen om de pancreas te stimuleren om insuline te produceren bij een patiënt die waarschijnlijk al een verhoogde insulinespiegel in zijn bloedbaan heeft. Slechts zelden meet de arts het insulineniveau.

Sterker nog, deze medicijnen worden vaak voorgeschreven zonder kennis van het reeds bestaande insulineniveau. Het feit dat een verhoogd insulinegehalte bijna net zo schadelijk is als een verhoogde glucosespiegel, wordt algemeen genegeerd.

De sulfonylurea zijn een andere klasse pancreasstimulanten die zijn ontworpen om de productie van insuline te stimuleren. Seruminsuline-bepalingen worden zelden gemaakt door de arts voordat hij deze medicijnen voorschrijft.

Ze worden vaak voorgeschreven voor type II diabetici, bij wie er al veel verhoogde insuline is die niet effectief is. Deze medicijnen zijn berucht om het veroorzaken van hypoglykemie als bijwerking.

De thiazolidinedionen staan bekend om het veroorzaken van leverkanker. Een van hen, Rezulin, werd in de VS goedgekeurd door slinkse politieke machtsstrijd, maar slaagde er niet in om goedkeuring te krijgen in het VK omdat het bekend was dat het leverkanker veroorzaakte. De dokter die de verantwoordelijkheid had om het bij de FDA goed te keuren, weigerde dit te doen.

Het was pas nadat hij werd vervangen door een toegevendere ambtenaar dat Rezulin goedkeuring kreeg van de FDA. Het ging verder met het doden van meer dan 100 diabetespatiënten en verlamde vele anderen voordat het gevecht om het van de markt te krijgen eindelijk werd gewonnen.

Rezulin is ontworpen om de opname van glucose uit de bloedbaan door de perifere cellen te stimuleren en de normale afscheiding van glucose door de lever te remmen. Waarom dit medicijn ooit op de markt kwam en vervolgens op de markt bleef voor zo’n onverklaarbare tijdspanne met toestemming van de regelgevende instantie, is niet duidelijk. Vanaf april 2000 begonnen rechtszaken om deze situatie op te helderen.

Insuline

Tegenwoordig wordt insuline voorgeschreven aan zowel diabetici type I en type II. Injecteerbare insulinesurrogaten voor de insuline die het lichaam niet meer produceert. Natuurlijk is deze behandeling, hoewel noodzakelijk om de levensduur van de Type I diabetes te behouden, zeer twijfelachtig wanneer toegepast op de Type II.

Het is belangrijk op te merken dat noch insuline, noch een van deze orale hypoglykemische middelen enige curatieve werking heeft op welke vorm van diabetes dan ook. Geen van deze medische strategieën zijn ontworpen om de cellulaire opname van glucose te normaliseren door de cellen die ze nodig hebben om hun activiteit te stimuleren.

De prognose van deze behandeling is toenemende invaliditeit en vroege dood door hart- of nierfalen of het falen van een ander vitaal orgaan.

Alternatieve medische behandeling

Een andere stap naar een remedie voor deze ziekte is om jezelf goed te informeren en om een alternatieve methodiek toe te passen die op een degelijke wijze gebaseerd is op goede wetenschap.

Effectieve alternatieve behandeling die direct tot een remedie leidt, is vandaag beschikbaar voor sommige Type I en voor veel Type II diabetici. Ongeveer 5% van de diabetische bevolking lijdt aan diabetes type I; ongeveer 95% heeft diabetes type II. Zwangerschapsdiabetes is gewoon gewone diabetes bij een zwangere vrouw.

Voor de Type I-diabeticus is nu een alternatieve methode voor de behandeling van diabetes type I beschikbaar. Het werd ontwikkeld in moderne ziekenhuizen in Madras, India, en onderworpen aan rigoureuze dubbelblinde onderzoeken om de werkzaamheid ervan te bewijzen. Het werkt door de normale bètacelfunctie van de alvleesklier te herstellen, zodat de alvleesklier weer insuline kan produceren zoals zou moeten.

Deze benadering was blijkbaar in staat om Type I diabetes te genezen bij meer dan 60% van de patiënten op wie het werd getest.

De belangrijkste complicatie ligt in de vraag of de antigenen die oorspronkelijk hebben geleid tot de auto-immune vernietiging van deze bètacellen zijn verdwenen uit of in het lichaam blijven. Als ze blijven bestaan, is een genezing minder waarschijnlijk; als ze verdwenen zijn, is de genezing waarschijnlijker.

Deze methode zal waarschijnlijk niet snel verschijnen in de Westerse reguliere medische gemeenschap.

Het doel van elk effectief alternatief programma is om het eigen bloedsuikercontrolemechanisme van het lichaam te herstellen en te repareren. Het is de storing van dit mechanisme dat na verloop van tijd direct alle vele slopende symptomen veroorzaakt die een reguliere behandeling zo financieel lonend maken voor de diabetesindustrie.

Voor diabetes type II zijn de stappen in het programma:

Het defecte controlesysteem repareren voor de bloedsuikerspiegel. Dit wordt eenvoudigweg gedaan door het vervangen van de ongerepte maar giftige trans-isomeermix van vetten en oliën gevonden in aantrekkelijke plastic containers in uw supermarktschappen met schone, gezonde, heilzame vetten en oliën.

Consumeer alleen vlasolie, hennepolie, kokosolie, visolie en zo nu en dan kabeljauw leverolie totdat de bloedsuikerspiegel begint te stabiliseren. Voeg daarna gezonde oliën zoals olijfolie toe. Lees labels; weiger goedkope junk-oliën te consumeren als ze in bewerkt voedsel of op restaurantmenu’s voorkomen.

Diabetici hebben een chronisch kort aan mineralen; ze moeten een mineraalsupplement van goede kwaliteit en een breed spectrum aan het eetpatroon toevoegen.

Bloedsuikerspiegel handmatig regelen tijdens de herstelcyclus. Stop, onder medisch toezicht, geleidelijk alle orale hypoglycemische middelen samen met eventuele aanvullende geneesmiddelen die worden gegeven om hun bijwerkingen tegen te gaan.

Ontwikkel natuurlijke bloedsuikercontrole door het gebruik van glycemische tabellen, door veelvuldig kleine maaltijden (inclusief vezelrijk voedsel) te consumeren, door regelmatige beweging na de maaltijd, zoals een wandeling, en door het volledig vermijden van alle suikers, samen met het verstandige gebruik van alleen niet-toxische zoetstoffen (zoals stevia, rauwe kokosnootkristallen en geen aspartaam!).

Vermijd alcohol totdat de bloedsuikerspiegel zich in het normale bereik stabiliseert. Houd de score bij door een glucosemeter van het pinprick-type te gebruiken. Blijf op de hoogte van alles wat je doet met een medisch dagboek.

Herstel een goede balans van gezonde vetten en oliën wanneer de bloedsuikerspiegel opnieuw werkt. Verwijder voorgoed alle goedkope, giftige junk-vetten en -oliën uit het eetpatroon, evenals het bewerkte en restaurantvoedsel waarin ze zitten.

Wanneer de bloedsuikerspiegel opnieuw correct begint te werken, introduceer dan geleidelijk extra gezond voedsel aan het eetpatroon. Test het effect van deze toegevoegde voedingsmiddelen door de bloedsuikerspiegel te controleren met de bloedsuikermonitor van het pinprick-type.

Zorg ervoor dat je de resultaten van deze tests ook in jouw dagboek opneemt.

Doorgaan met het programma totdat de normale insulinewaarden ook hersteld zijn nadat de bloedsuikerspiegel in de normale regio begint te stabiliseren. Zodra de bloedsuikerspiegel binnen het normale bereik valt, stopt de pancreas geleidelijk aan met het produceren van insuline. Dit proces duurt meestal iets langer en kan worden getest door jouw arts een bloedmonster te laten sturen naar een laboratorium voor een bepaling van de seruminsuline.

Een goed idee is om een paar maanden te wachten nadat de bloedsuikercontrole is hersteld en laat vervolgens jouw arts het insulineniveau controleren. Het is prettig om bloedsuikerspiegel binnen het normale bereik te hebben; het is nog leuker om dit te laten volbrengen zonder teveel insuline of schadelijke medicijnen in de bloedbaan.

Repareer afzonderlijk de zijdelingse schade die door de ziekte is veroorzaakt. Vaatproblemen veroorzaakt door een chronisch verhoogde glucosespiegel zullen normaal gesproken zichzelf omkeren zonder bewuste inspanning.

De effecten van retinopathie en van perifere neuropathie, bijvoorbeeld, zullen zich meestal zelf herstellen. Echter, wanneer de fijne haarvaatjes in de basale membranen van de nieren beginnen te lekken als gevolg van chronische hoge bloedglucose, de nieren compenseren door littekenweefsel te leggen om lekkage te voorkomen.

Dit littekenweefsel blijft zelfs nadat de diabetes is genezen, en is de reden waarom niet wordt aangenomen dat de nierschade zichzelf herstelt.

Een waarschuwing … Wanneer zich retinopathie ontwikkelt, kan er een verleiding zijn om de schade te herstellen door middel van laserchirurgie. Deze lasertechniek stopt het bloeden van het netvlies door littekenweefsel te creëren waar de lekken zijn ontstaan.

Dit littekenweefsel voorkomt normale genezing van de fijne haarvaten in het oog wanneer de diabetes wordt omgekeerd. Door de diabetes om te keren in plaats van te kiezen voor laserchirurgie, is er een uitstekende kans dat het oog volledig zal genezen.

Als laserchirurgie echter wordt uitgevoerd, zal deze genezing altijd gecompliceerd worden door het littekenweefsel dat door de laser is achtergelaten.

De arteriële en vasculaire schade die wordt veroorzaakt door jarenlange verhoogde suiker en insuline en door de proliferatie van systemische candida zal langzaam verdwijnen als gevolg van een verbeterd eetpatroon.

Het duurt echter vele jaren om de slagaders schoon te maken door deze vorm van orale chelatie. Arteriële schade kan veel sneller worden teruggedraaid door middel van intraveneuze chelatietherapie.

Wat normaal gesproken vele jaren zou duren door middel van een dieet alleen, kan vaak binnen zes maanden worden gedaan met een intraveneuze therapie. Dit staat bekend als effectief meer dan 80% van de tijd. Verwacht om voor de hand liggende redenen niet uit dat jouw arts dit goedkeurt, vooral als hij een hartspecialist is.

Hersteltijd

De prognose is meestal snel herstel van de ziekte en herstel van normale gezondheid en energieniveaus in een paar maanden tot een jaar of langer. De tijd die nodig is om een remedie te bewerkstelligen, hangt af van hoe lang de ziekte zich heeft mogen ontwikkelen.

Voor degenen die snel werken om de ziekte terug te draaien na een vroege ontdekking, is de tijd meestal een paar maanden of korter. Voor degenen die al vele jaren de ziekte hebben gehad, kan deze hersteltijd langer duren dan een jaar.

Er is dus een goede reden om aan de slag te gaan met het omkeren van de ziekte zodra deze wordt geïdentificeerd.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is daarom uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel