Levensstijl en huismiddeltjes

Zorgvuldige behandeling van diabetes type 2 kan het risico op ernstige – zelfs levensbedreigende – complicaties verminderen. Overweeg deze tips: 

Neem het beheren van jouw diabetes serieus. Zorg dat je alles te weten komt over diabetes type 2. Laat gezond eten en bewegen deel uitmaken van je dagelijkse routine. Kom in contact met een diabetesdocent en vraag een diabetesbehandelingsteam om hulp wanneer je het nodig hebt.

Identificeer jezelf. Draag een ketting of armband die zegt dat je diabetes hebt, vooral als je insuline of andere bloedsuikerverlagende medicatie gebruikt.

Plan een jaarlijks lichamelijk onderzoek en regelmatige oogonderzoeken. Reguliere diabetescontroles zijn niet bedoeld ter vervanging van reguliere lichamelijke of routine oogonderzoeken.

Zorg goed voor je tanden. Diabetes kan je vatbaar maken voor meer ernstige tandvleesinfecties. Poets en flos je tanden regelmatig en plan aanbevolen tandheelkundige onderzoeken. Raadpleeg meteen de tandarts als je tandvlees bloedt of er rood uitziet of opgezwollen raakt.

Verzorg je voeten. Was je voeten dagelijks in lauw water, droog ze voorzichtig, vooral tussen de tenen, en bevochtig ze met lotion. Controleer uw voeten elke dag op blaren, snijwonden, zweren, roodheid en zwelling. Raadpleeg uw arts als u een pijnlijk of ander voetprobleem heeft dat niet geneest.

Houd de bloeddruk en cholesterol onder controle. Gezond eten en regelmatig sporten kan een lange weg naar beheersing van hoge bloeddruk en cholesterol gaan. Medicatie kan ook nodig zijn.

Als je rookt of andere soorten tabak gebruikt, vraag je arts dan om je te helpen met stoppen. Roken verhoogt het risico op verschillende diabetescomplicaties. Praat met jouw arts over manieren om te stoppen met roken of andere soorten tabak te gebruiken.

Als je alcohol drinkt, doe dit dan op verantwoorde wijze. Alcohol kan hoge of lage bloedsuikerspiegel veroorzaken, afhankelijk van hoeveel je drinkt en of je tegelijkertijd eet. Als je ervoor kiest om te drinken, doe dat met mate en altijd met een maaltijd.

De aanbeveling is niet meer dan één drankje per dag voor vrouwen, niet meer dan twee drankjes per dag voor mannen van 65 jaar en jonger, en één drankje per dag voor mannen ouder dan 65. Als je insuline of andere medicijnen gebruikt die jouw bloedsuikerspiegel verlagen, controleer dan bloedsuikerspiegel voordat je gaat slapen om er zeker van te zijn dat je je op een veilig niveau bevindt.

Met bovenstaande tips kun jij vandaag nog aan de slag met jouw diabetes.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel