Is Jouw Baan Een Gevaar Om Diabetes Te Krijgen?

Vind creatieve manieren om het werk gezonder te maken.

Blijf je bij jouw werk aan een bureau zitten of zit je urenlang achter het stuur? We weten allemaal dat een lang stilzitten niet goed is voor ons, maar als jouw werk dit vereist, zijn er creatieve manieren om de gezondheidsrisico’s te helpen overwinnen.

Wat zijn precies de risico’s? Transport-, productie- en kantoormedewerkers bewegen niet alleen minder, maar lopen ook een groter risico op zwaarlijvigheid en diabetes dan mensen met meer actieve banen.

Voor velen is het een uitdaging om genoeg fysieke activiteit te krijgen en ook om gezond voedsel op de werkplek te vinden.

Tips om meer beweging te krijgen

Onderzoek toont aan dat een stevige wandeling van 30 minuten per dag het risico op diabetes type 2 met wel 30 procent kan verminderen. Dit bescheiden doel kan dus een grote beloning bieden.
Maar als dat niet in jouw schema past, wanhoop niet.

Hier zijn andere manieren om actiever te zijn:

Gebruik een sta-bureau. Het is een trend – gewoon staan ​​in plaats van zitten terwijl je aan jouw computer werkt. Het verbetert en verhoogt de bloedstroom.

Neem meer pauzes en ontdek creatieve manieren om te bewegen.

  • In plaats van een collega in de hal of op een andere verdieping te bellen of e-mailen, loop je naar zijn/haar bureau.
  • Als je overdag in een bestelwagen zit, stap dan uit en beweeg je rond bij elke stop.
  • Als je naar een andere verdieping moet, neem dan de trap.
  • Neem tijdens de lunchpauze de tijd om je benen te strekken, te bewegen of stoelyoga te doen.

Denk aan de week als geheel. Als je vóór het werk geen 30 minuten aan lichaamsbeweging kunt doen, probeer dan elke week 150 minuten beweging te krijgen, inclusief ’s avonds en in het weekend.

Een apparaat voor het bijhouden van activiteiten of een fitness-app kan je helpen bij het volgen van al jouw bewegingen. Deze tools kunnen zelfs herinneringen sturen om op te staan ​​en te bewegen.

Zoek eenvoudige manieren om gezond te eten op werk

Hoe minder toegang je hebt tot gezond voedsel, hoe moeilijker het is om jouw gewicht onder controle te houden en het risico op gezondheidsproblemen te verminderen. Het is even een klein beetje nadenken om je situatie te verbeteren.
Een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken:

  • Vooruit plannen. Pak een koelbox in met vers fruit en groenten, muesli en sandwiches zoals pindakaas of gegrilde kip op volkoren brood.
  • Vermijd gemakkelijk te pakken, maar minder gezonde koolhydraten zoals wit brood, donuts, bagels en gezoete ontbijtgranen.
  • Sla suikerhoudende dranken over – inclusief sappen. Drink in plaats daarvan water of kruidenthee.
  • Eet minder vlees – minder vooral rood vlees en bewerkte vleeswaren zoals hotdogs. Onderzoek toont aan dat het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden hiervan jouw diabetesrisico kan verhogen.

Breng andere veranderingen aan terwijl je bezig bent

Er zijn een paar andere gewoonten die jouw inspanningen kunnen laten ontsporen om uw gezondheid te verbeteren. Nog twee tips:

  • Als je rookt, doe dan alles wat mogelijk is om te stoppen.
  • Drink alcohol met mate. Kleine hoeveelheden zijn soms nuttig, maar overdrijf het niet.

Een zittende baan kan het moeilijker maken om een ​​gezonde levensstijl te volgen. Maar het verminderen van risico op obesitas en diabetes kan beginnen met een eenvoudige gezonde lunchpakket of een gelofte om de trap te gebruiken in plaats van de lift. Vanaf daar kun je gezonde gewoontes opbouwen.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven. suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit rapport ontdek je 70 praktische tips die je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel