Hoe Je Het Risico Op Diabetes Kunt Verminderen

Recente studies benadrukken het belang van plantaardige eiwitten

Je weet waarschijnlijk dat het eten van te veel suiker en vet je risico op diabetes type 2 verhoogt. Maar onderzoek toont aan dat een voedsel dat je misschien niet verwacht  je kansen ook dramatisch kan verhogen.

Je lichaam heeft eiwitten nodig. Maar als je diabetes of een risico op diabetes hebt, is het verstandig om minder vlees te eten om jouw gezondheid te verbeteren.

Een groeiend aantal onderzoeken

Een recente studie van het Journal of the American Medical Association onderzocht de dood van bijna 700.000 mensen in 2012 door hart-en vaatziekten, beroertes en diabetes type 2.
Ze ontdekten dat bijna 50 procent van de sterfgevallen te maken had met slechte voedingskeuzes. Voor mensen die al diabetes hadden, nam hun risico op overlijden toe als ze meer vleeswaren consumeerden.

Een andere studie die dit voorjaar werd vrijgegeven door onderzoekers in Finland, analyseerde de voeding van meer dan 2300 mannen van middelbare leeftijd in de leeftijd van 42 tot 60. Aanvankelijk had geen van de deelnemers diabetes type 2. In de follow-up deden na 19 jaar 432 deelnemers mee.
Onderzoekers ontdekten dat diegenen die meer dierlijke eiwitten en minder plantaardig eiwitten aten een 35 procent groter risico hadden om diabetes te krijgen. Dit omvatte alle soorten vlees – bewerkt en onbewerkt rood vlees, wit vlees en variabel vlees, waaronder orgaanvlees zoals tong of lever.
De studie concludeerde dat het kiezen van planten- en eiproteïnen kan helpen diabetes type 2 te voorkomen.

En een laatste studie aan de universiteit van Harvard wees uit dat mensen die elke dag een enkele portie rood vlees aten 19 procent meer risico hadden om diabetes type 2 te krijgen dan degenen die dat niet deden. Een nog kleinere portie bewerkt rood vlees, zoals een hotdog of twee plakjes spek, verhoogde het risico tot 51 procent.

Deze studie concludeerde dat het kiezen van volle granen, noten, vetarme zuivelproducten, vis en gevogelte in plaats van rood vlees, het risico op diabetes verlaagt.

Wat is het probleem met vlees?

De precieze reden waarom vlees – met name rood vlees en bewerkt vlees – problematisch is, is niet bekend. Maar onderzoekers geloven dat er drie belangrijke componenten zijn die het diabetesrisico verhogen:

  • Natrium, dat de bloeddruk verhoogt, kan insulineresistentie veroorzaken.
  • Nitrieten in vleeswaren kunnen de insulineresistentie verhogen en de pancreasfunctie negatief beïnvloeden.
  • Heem-ijzer dat in rood vlees wordt aangetroffen, kan celbeschadiging en chronische ontsteking veroorzaken.

Aanbrengen van verandering voor betere gezondheid

Als je een verhoogd risico loopt om diabetes te krijgen of al hebt, zijn kleine veranderingen van belang.

Als je veel rood vlees eet, probeer dan te minderen. Het vervangen van vlees op basis van eiwitten met eieren of plantaardige eiwitten is de beste optie. Je kunt bijvoorbeeld één gram eiwit krijgen van:

  • 1 ei
  • ¼ kopje gekookte bonen of erwten
  • ¼ kopje tofu
  • 2 eetlepels hummus
  • 1 eetlepel pinda of amandelboter

Het is een feit dat je elke dag maar een kleine hoeveelheid eiwitten nodig hebt: 140 gram per dag voor vrouwen en 170 gram voor mannen. Oudere volwassenen hebben zelfs minder eiwitten nodig in hun eetpatroon.

In de Finse studie werd geschat dat dagelijks vervangen van slechts 1% dierlijke eiwitten door plantaardige eiwitten het risico op diabetes met 18 procent zou verminderen.

De volgende keer dat je een maaltijd plant of uit eten gaat maak dan een paar kleine aanpassingen. Probeer een 100 gram steak te kiezen in plaats van een portie van 280 gram. Ook kan het kiezen van de kip of vis in plaats van een biefstuk helpen om het risico te verlagen.

Of, beter nog, ga voor plantaardige eiwitopties als je naar nieuwe recepten zoekt of in jouw favoriete restaurants zit.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.

suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel