5 Eenvoudige Preventieve Tips Voor Diabetes

Gezonde levensstijlveranderingen hoeven niet moeilijk te zijn

Naarmate er meer mensen diabetes ontwikkelen kun je je zorgen gaan maken over de risico’s voor jou en je gezin. Maar hier is het goede nieuws: je kunt iets doen aan die risico’s.

Door nu enkele eenvoudige stappen te nemen kun je diabetes type 2 voorkomen. Sterker nog, het maken van gezonde veranderingen in levensstijl kan nu bijna driekwart van alle gevallen het hoofd bieden.

Als iemand thuis je aanmoedigt, is het gemakkelijker om positieve veranderingen in de levensstijl aan te brengen. Als ouder, echtgenoot of verzorger kun je jezelf en jouw gezin gezond houden door het diabetesrisico te begrijpen en voor iedereen betere keuzes te maken.

Hier zijn vijf manieren om het risico van jouw kind op diabetes type 2 te verkleinen.

1. Ken de unieke risico’s van jouw gezin

Online kun je verschillende test doen om in te schatten wat jouw risico op diabetes type 2 is.
Het is hoger voor degenen:

 • met overgewicht
 • met diabetes in de familiegeschiedenis
 • die 45 jaar of ouder zijn
 • met hoge bloeddruk
 • met een hoog cholesterolgehalte
 • die zwangerschapsdiabetes gehad hebben
 • die een hartaandoening gehad hebben
 • Afro-Amerikaans of Hispanic zijn

2. Bewegen 

Je hoeft geen kilometers per dag te lopen om je diabetesrisico te verminderen. Gewoon bewegen – en jouw gezin betrekken bij de activiteit – zal jou helpen om gewicht te verliezen en het risico te verlagen.

De hond uitlaten, rondlopen in het winkelcentrum, tikkertje spelen of lid worden van een sportvereniging zijn allemaal goede manieren om je gezin op gang te helpen. Het doel is om minstens 150 minuten per week lichamelijk actief te zijn.

Wanneer je ook wat aan je spieren wil werken, zodat je lichaam 24/24u vet blijft verbranden, en je wil niet uren in een fitness centrum doorbrengen, kijk dan eens naar het Fit-In-4-Minuten Video Coaching programma. Het motiveert je gedurende een korte, intensieve 4 minuten workout om dagelijks aan je conditie en spiergroepen te werken. Dergelijke korte, intensieve workouts zijn zelfs effectiever dan een uur cardio training per dag te doen. En dit in slechts 4 minuten per dag.

3. Verbeter jouw dieet

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het verbeteren van jouw voeding:

 • Verminder de inname van voedingsmiddelen met veel calorieën, suiker en vet. Ben je op zoek naar een uitgebalanceerd eetpatroon kijk dan eens op HetMentaleDieetplan.com
 • Vervang suikerhoudende dranken en vruchtensap door water.
 • Eet elke dag een variatie aan groenten en fruit.
 • Eet volkoren granen.
 • Zorg thuis voor een voorraad gezond eten. Dat zal je helpen om niet te veel uit eten te gaan.
 • Betrek jouw gezin bij het plannen en bereiden van maaltijden. Gebruik de maaltijden samen aan tafel.

4. Verlies een beetje gewicht

Als jij of je familie wat gewicht te verliezen hebben, ben je niet de enige. Probeer tussen 5 en 7 procent van jouw huidige lichaamsgewicht te verliezen. (Als je bijvoorbeeld 100 kilo weegt, is dit een verlies van 5 tot 7 kilo).

Met enkel dit verlies kan je jouw bloedglucose waarden verlagen. Het zal ook risicofactoren zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol verbeteren. Heb je een BMI dat hoger is als 25, dan raad ik je absoluut Het Mentale Turbo Dieet Plan aan. Niet alleen helpt het je om op een snelle en effectieve manier je overtollig vet te verliezen. Het reikt je ook nieuwe, gezondere eetgewoonten aan, die je stap-voor-stap begint toe te passen dankzij de wekelijkse mentale coaching die je ontvangt.

5. Doe het niet alleen

Verander je levensstijl met onderwijs, een lifestylecoach en steungroepen, zoals deze.
Als je vermoedt dat iemand in jouw gezin een verhoogd risico loopt op diabetes type 2, neem dan contact op met jouw arts. Jouw arts kan informatie verstrekken of je naar hulpmiddelen verwijzen om je te helpen belangrijke levensstijlwijzigingen aan te brengen.

Suikerziekte en Diabetes Type 2 beheersen en omkeren

Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven. suikerziektedieet-tips

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.

In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.

Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.

Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.

Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.

Vitale groetjes,

Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet

P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen. In dit rapport ontdek je 70 praktische tips die je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.

Deel desgewenst dit artikel