Welk Belang Speelt pH Bij Diabetes?- KHO – Nieuwsbrief

pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit – de verhouding tussen positief geladen ionen (zuurvormend) en negatief geladen ionen (alkalisch vormend). 

Om de gezondheid te behouden moet het dieet uit ten minste 60% alkalisch vormend voedsel en ten hoogste 40% zuurvormend voedsel bestaan. Om de gezondheid te herstellen (zoals van diabetes) moet het dieet uit 80% basisch vormend voedsel en 20% zuurvormend voedsel bestaan.

Ik ga daar hier verder op in…

Water is de meest voorkomende verbinding in het menselijk lichaam. Het lichaam bestaat voor 70% uit water. De pH van elke oplossing is de maat van zijn waterstof concentratie. Hoe hoger de pH-waarde, hoe meer alkalisch en zuurstofrijk de vloeistof is. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder en zuurstofarm de vloeistof is. Het pH-bereik is van 0 tot 14, waarbij 7,0 neutraal is. Alles boven 7,0 is alkalisch, alles onder 7,0 wordt als zuur beschouwd.

De pH van menselijk bloed moet licht alkalisch zijn (7,35 – 7,45). Onder of boven dit bereik betekent symptomen en ziekte. Als de pH van het bloed lager wordt dan 6,8 of hoger dan 7,8, werken de cellen niet meer en begint het lichaam te sterven. Het lichaam streeft daarom voortdurend naar een evenwichtige pH. Wanneer dit evenwicht wordt aangetast, kunnen veel problemen optreden.

Een onevenwichtig dieet rijk aan zuurproducerende voedingsmiddelen zoals dierlijke eiwitten, suiker, cafeïne en bewerkte voedingsmiddelen zet druk op de regulerende systemen van het lichaam om pH-neutraliteit te handhaven. De vereiste extra buffering kan het lichaam van alkalische mineralen zoals natrium, kalium, magnesium en calcium uitputten, waardoor de persoon vatbaar is voor chronische en degeneratieve ziekte. Mineralen worden geleend van vitale organen en botten om het zuur te bufferen (neutraliseren) en veilig uit het lichaam te verwijderen. Vanwege deze spanning kan het lichaam ernstige en langdurige schade oplopen – een aandoening die jarenlang onopgemerkt blijft.

Gezondheidsproblemen veroorzaakt door acidose

Tenzij de pH-waarde van het lichaam licht alkalisch is, kan het lichaam zichzelf niet genezen. Dus ongeacht welke middelen je kiest om voor jouw gezondheid te zorgen, het zal niet effectief zijn totdat de pH-waarde in evenwicht is. Als de pH van je lichaam niet in balans is, kun je bijvoorbeeld geen vitamines, mineralen en voedingssupplementen effectief verteren en opnemen. Je lichaam pH beïnvloedt alles.

Acidose vermindert het vermogen van het lichaam om mineralen en andere voedingsstoffen te absorberen, vermindert de energieproductie in de cellen, vermindert het vermogen om beschadigde cellen te herstellen, vermindert het vermogen om zware metalen te ontgiften, brengt tumorcellen tot bloei en maakt het vatbaarder voor vermoeidheid en ziekte.

Een zure pH kan optreden door een zuurvormend dieet (vlees, alcohol, suiker, koffie, alle gekookt voedsel), emotionele stress, toxische overbelasting en/of immuunreacties of andere
proces dat de cellen van zuurstof en andere voedingsstoffen berooft. Het lichaam zal proberen de zure pH te compenseren door alkalische mineralen te gebruiken. Als het dieet onvoldoende mineralen bevat om te compenseren, zal zich een opeenhoping van zuren in de cellen voordoen.

Acidose kan problemen veroorzaken als:

Cardiovasculaire schade.
Gewichtstoename, obesitas en diabetes.
Nierstenen.
Immuundeficiëntie.
Hormonale problemen.
Vroegtijdige veroudering.
Osteoporose en gewrichtspijn.
Pijnlijke opbouw van spieren en melkzuur.
Weinig energie en chronisch vermoeidheid.
Langzame spijsvertering en eliminatie.
Gist / schimmelovergroei.
Gebrek aan energie en vermoeidheid.
Lagere lichaamstemperatuur.
Neiging om infecties te krijgen.
Verlies van drive, vreugde en enthousiasme.
Depressieve neigingen. Eenvoudig gestresst.
Bleke teint.
Hoofdpijn.
Ontsteking van de hoornvliezen en oogleden.
Kanker.
Losse en pijnlijke tanden.
Ontstoken, gevoelig tandvlees.
Zweren in de mond en de maag.
Scheuren in de hoeken van de lippen.
Overtollig maagzuur. Gastritis.
Nagels zijn dun en gemakkelijk te splitsen.
Haar dat er dof uit ziet,  gespleten haarpunten en uitval.
Droge huid.
Huid gemakkelijk geïrriteerd.
Krampen in de benen en spasmen.

Buffers

Urinetests kunnen aangeven hoe goed uw lichaam zuren afscheidt en mineralen assimileert, vooral calcium, magnesium, natrium en kalium. Deze mineralen functioneren als “buffers”. Buffers zijn stoffen die helpen het lichaam in stand te houden en in balans te houden tegen de introductie van teveel zuurheid of te veel alkaliteit. Zelfs met de juiste hoeveelheden buffers kunnen zure of basische niveaus stressvol worden voor de regulerende systemen van het lichaam.

Wanneer het lichaam te veel van deze zuren of logen produceert, moet het de overmaat afscheiden. De urine is de methode die het lichaam gebruikt om overtollige zuren of alkalische stoffen te verwijderen die niet kunnen worden gebufferd. Als het buffersysteem van het lichaam wordt overweldigd, wordt er een “autointoxicatie” -status gecreëerd en moet er aandacht worden besteed aan het verminderen van deze stress.

Een ander zeer belangrijk aspect om te begrijpen is dat ons lichaam niet in een zure omgeving kan leven en de zuren die we erin stoppen buffeert door calcium uit botten / haar / tanden / nagels vrij te geven (wat leidt tot osteoporose, spierzwakte, vermoeidheid, hart problemen, broze botten enz.) en geeft andere alkaliserende mineralen vrij uit zijn reserves.

Gezond Dieet

Om de gezondheid te behouden, moet het dieet uit ten minste 60% alkalisch vormend voedsel en ten hoogste 40% zuurvormend voedsel bestaan. Om de gezondheid te herstellen, moet het dieet uit 80% basisch vormend voedsel en 20% zuurvormend voedsel bestaan.

Merk op dat een voedselzuur- of alkalivormende neiging in het lichaam niets te maken heeft met de werkelijke pH van het voedsel zelf.

Citroenen zijn bijvoorbeeld erg zuur; de eindproducten die ze produceren na de spijsvertering en assimilatie zijn echter basisch, zodat citroenen alkalisch worden gevormd in het lichaam na de spijsvertering. Evenzo zal vlees vóór de vertering alkalisch testen, maar het laat zure reststoffen achter in het lichaam, zodat vlees, net als bijna alle dierlijke producten, wordt geclassificeerd als sterk zuurvormend.

Door het PH-niveau van je lichaam te alkaliseren, verhoog je het zuurstofgehalte in het bloed, je voorziet je lichaam van alle noodzakelijke voedingsstoffen en je zult een perfecte plek creëren voor detox, waardoor je lichaam van nature perfect gezond wordt ! Dit is de “remedie” voor uw ziekten; alkaliseer je systeem, verhoog zuurstof, verminder het voedsel dat stress en ziekte veroorzaakt en verhoog het voedsel dat gezondheid en welzijn bevordert. Dat is het!

En om je lichaam voor te bereiden op een gezond dieet kun je beginnen met de Citroen Sapkuur. De Citroen Sapkuur verwijdert simpelweg het interne afval dat een enorme last legt op elk orgaan in je lichaam. Het is een snelle ontgifting en herstelling van je lichaam naar zijn natuurlijke gezondheidstoestand. En zo ben je klaar om een gezonde leef- en eetstijl aan te nemen.

Vitale Groetjes,

Katja Callens
Coaching “Keer-Het-Om” Plan

 

 

 

Deel desgewenst dit artikel.

Referenties:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21656330
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23320491
3. http://care.diabetesjournals.org/content/17/12/1469.short
4. http://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060115182443.htm
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16873779
6. http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/13590849409003592
7. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa012512
8. http://www.cms.gov/Newsroom/MediaReleaseDatabase/Press-releases/2014-Press-releases-items/2014-09-30.html
9. http://www.dailymail.co.uk/health/article-461350/Could-change-diet-reverse-diabetes.html
10. http://www.pritikin.com/pritikin-center-explore-the-resort/your-experience/your-results.html
11. http://ajcn.nutrition.org/content/32/11/2312.abstract
12. http://spectrum.diabetesjournals.org/content/25/1/38.full and http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19766762?dopt=Abstract
13. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/
14. http://hortsci.ashspublications.org/content/25/12/1488.full.pdf
15. http://ajcn.nutrition.org/content/88/4/1119.full
16. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12372158?dopt=Abstract
17. http://ajcn.nutrition.org/content/70/3/532s.full
18. http://care.diabetesjournals.org/content/23/10/1461.full.pdf+html
19. http://ajcn.nutrition.org/content/56/4/671.full.pdf+html
20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8880292