Hoewel er veel onderzoek is gedaan gedurende vele jaren, heeft het lang geduurd om te achterhalen wat de exacte oorzaak van diabetes is. Alles wijst dat een ontsteking aan de basis ligt en we kennen een aantal risicofactoren die de kans op het ontwikkelen van de ziekte op latere leeftijd enorm vergroten. Dit zijn geen oorzaken, maar tendensen die gerelateerd blijken te zijn.
Wat de symptomen van diabetes veroorzaakt, is dat de alvleesklier insuline niet maakt zoals het zou moeten. Insuline is een hormoon dat helpt de bloedsuikerspiegels (suiker) te reguleren. Je lichaam krijgt glucose uit het voedsel dat je eet en insuline helpt het in evenwicht te houden. Wanneer de insuline dit niet kan, zijn de suikerwaarden te hoog en dit veroorzaakt de diabetessymptomen. Diabetes doet zich voor wanneer de alvleesklier geen insuline aanmaakt, niet genoeg aanmaakt of als het lichaam om andere redenen niet in staat is om het te gebruiken.
Als een familielid diabetes heeft, is de kans op ontwikkeling 25% hoger. Bewijs van studies van tweelingen die de ziekte hebben, bewezen ook dat er een genetische factor is.
Een slecht dieet kan leiden tot diabetes. Als je te veel geraffineerde voedingsmiddelen, te veel koolhydraten en te veel vet voedsel eet, breng je jezelf in gevaar. Hoge alcoholconsumptie is ook een factor in de ontwikkeling van diabetes type 2.
Dit is één van de ziekten die het meest geassocieerd worden met obesitas. Als u te zwaar bent, veroorzaakt dit een verhoogde weerstand tegen insuline. Zelfs als je alvleesklier zijn werk doet, vecht je lichaam ermee. Als u meer dan 30% lichaamsvet hebt, loopt u risico.
Dit is een factor in de ontwikkeling van diabetes type 1, waarbij cellen in de pancreas zijn vernietigd. Hoewel het nog niet wetenschappelijk is bewezen, geloven wetenschappers dat virussen en toxines dit effect op de pancreas kunnen hebben.
Naarmate je ouder wordt, neemt jouw risico op het ontwikkelen van de ziekte toe. Dit geldt met name voor mannen vanaf 50 jaar.
Je hebt beweging nodig voor de insuline in je lichaam om zijn werk te kunnen doen. Lichamelijke inactiviteit is een risicofactor voor de ontwikkeling van type 2, waarbij de alvleesklier wel genoeg insuline aanmaakt, maar het werkt niet zoals het zou moeten.
Als je risico loopt op het ontwikkelen van diabetes, overleg dan met jouw arts over wat je kunt doen om gezond te blijven. Preventie is de enige remedie. Eet goed, zorg voor voldoende lichaamsbeweging, zorg voor jezelf en beperk je diabetesrisico.
Het is uiteraard belangrijk dat je jouw ziekte serieus neemt en de nodige stappen neemt om het voor jezelf en je omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan je een normaal leven blijven leiden en kan je ook met diabetes gewoon genieten van het leven.
Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon inbouwt in je leven zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Naast een gezond eetpatroon zijn er echter nog tal van andere dingen waar je op kan letten en die je kunnen helpen om je Type 2 Diabetes beter onder controle te krijgen of zelfs om te keren.
In dit rapport vind je 70 praktische en handige tips die je helpen om je bloedsuikerwaarden in evenwicht te houden zodat je kan genieten van een optimale gezondheid en complicaties van Type 2 diabetes kan voorkomen.Het is eenvoudig te begrijpen informatie over diabetes type 2 en het zijn praktische en bruikbare tips die je meteen kan toepassen om je gezondheid met diabetes te verbeteren. Het rapport is ook perfect voor de nieuw gediagnosticeerde om te leren over de ziekte.
Tot slot vind je er veel natuurlijke therapietips in terug om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Klik hier om het meteen op te slaan.
Doe er je voordeel mee zodat jij jouw type 2 Diabetes onder controle kan houden en de medicatie en complicaties tot het minumum kan beperken of zelfs totaal kan voorkomen.
Vitale groetjes,
Katja Callens
Het Suikerziekte Dieet
P.S. In tegenstelling tot wat vaak verteld wordt (vooral door de farma-industrie) is het perfect mogelijk om je Type 2 Diabetes onder controle te krijgen en medicatie, prikken en injecties te voorkomen of compleet af te bouwen.In dit rapport ontdek je 70 praktische tipsdie je meteen gaan helpen om je suikerziekte onder controle te houden en complicaties te vermijden.
Deel desgewenst dit artikel